Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

WordPress, tilbaketråkk og 406

02.11.06

I en periode har jeg hatt problemer med tilbaketråkk-funksjonen i WordPress. Å sende tilbaketråkk går greit, men å motta de er ikke fullt så enkelt. Det ser ut som om tilbaketråkk er akillessenen til WordPress, uten at jeg skal selge noe skinn før feilen er skutt.

En dag i forrige uke dumpet det inn en e-post fra Kyrre om at WordPress-installasjonen min returnerte en 406 når han sendte tilbaketråkk. Loggen fra Kyrres Movable Type-installasjon fortalte følgende:

Ping ‘http://www.bekkelund.net/blogg/2006/10/24/firefox-versjon-2/trackback/’ failed: HTTP error: 406 Not Acceptable

Leser man HTTP/1.1-spesifikasjonen, står følgende å lese under 406:

The resource identified by the request is only capable of generating response entities which have content characteristics not acceptable according to the accept headers sent in the request.

Akkurat. Like lettlest som en murstein. Jeg tolker det uansett dithen at ressursen som forespørres kun er i stand til å håndtere forespørsler i henhold til en spesifisert karakteristikk. Noe vagt, men det har i hvert fall fått meg til å teste ut tilbaketråkk fra flere forskjellige CMS, for å se om det kun var Movable Type eller flere som ikke kan sende tilbaketråkk. Resultatet viser at av fem testede CMS kan kun to sende tilbaketråkk. WordPress og Movable Type er ikke blant disse.

Jeg har trålet WordPress’ support-nettsted, uten å finne et tilfredsstillende resultat, og jeg har oppgradert WordPress. All funksjonalitet i WordPress er urørt, med unntak av temaet og et par filer jeg har oversatt til norsk. Dersom videre feilsøking ikke fører frem, ruller jeg tilbake all kode til en original WordPress-installasjon, kjører standardtemaet, fjerner .htaccess, deaktiverer «mod_security» og prøver på nytt. Dersom tilbaketråkk fortsatt feiler er rådyra gode.

Det sier seg selv at feilsøking av tilbaketråkk er en sær greie. Hva feiler, hvor og hvorfor? Er det noe i koden til WordPress, er det noe Apache, eksempelvis i .htaccess eller en installert modul eller er det andre forhold som gjør at WordPress returnerer 406?

Absolutt alle tips om feilsøking mottas med stor takk! Hvordan og hvor bør jeg lete? Jeg ønsker gjerne at du som leser dette, og som har din egen weblogg, sender tilbaketråkk fra en eller flere (vilkårlige) poster i din egen weblogg til denne posten. Etter tilbaketråkket legger du igjen en kommentar og forteller om resultatet. :-)

Som takk for hjelpen deler jeg ut virtuelle klemmer akkurat her -> ;-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt