Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

WordPress, tilbaketråkk og 406

02.11.06

I en periode har jeg hatt problemer med tilbaketråkk-funksjonen i WordPress. Å sende tilbaketråkk går greit, men å motta de er ikke fullt så enkelt. Det ser ut som om tilbaketråkk er akillessenen til WordPress, uten at jeg skal selge noe skinn før feilen er skutt.

En dag i forrige uke dumpet det inn en e-post fra Kyrre om at WordPress-installasjonen min returnerte en 406 når han sendte tilbaketråkk. Loggen fra Kyrres Movable Type-installasjon fortalte følgende:

Ping ‘http://www.bekkelund.net/blogg/2006/10/24/firefox-versjon-2/trackback/’ failed: HTTP error: 406 Not Acceptable

Leser man HTTP/1.1-spesifikasjonen, står følgende å lese under 406:

The resource identified by the request is only capable of generating response entities which have content characteristics not acceptable according to the accept headers sent in the request.

Akkurat. Like lettlest som en murstein. Jeg tolker det uansett dithen at ressursen som forespørres kun er i stand til å håndtere forespørsler i henhold til en spesifisert karakteristikk. Noe vagt, men det har i hvert fall fått meg til å teste ut tilbaketråkk fra flere forskjellige CMS, for å se om det kun var Movable Type eller flere som ikke kan sende tilbaketråkk. Resultatet viser at av fem testede CMS kan kun to sende tilbaketråkk. WordPress og Movable Type er ikke blant disse.

Jeg har trålet WordPress’ support-nettsted, uten å finne et tilfredsstillende resultat, og jeg har oppgradert WordPress. All funksjonalitet i WordPress er urørt, med unntak av temaet og et par filer jeg har oversatt til norsk. Dersom videre feilsøking ikke fører frem, ruller jeg tilbake all kode til en original WordPress-installasjon, kjører standardtemaet, fjerner .htaccess, deaktiverer “mod_security” og prøver på nytt. Dersom tilbaketråkk fortsatt feiler er rådyra gode.

Det sier seg selv at feilsøking av tilbaketråkk er en sær greie. Hva feiler, hvor og hvorfor? Er det noe i koden til WordPress, er det noe Apache, eksempelvis i .htaccess eller en installert modul eller er det andre forhold som gjør at WordPress returnerer 406?

Absolutt alle tips om feilsøking mottas med stor takk! Hvordan og hvor bør jeg lete? Jeg ønsker gjerne at du som leser dette, og som har din egen weblogg, sender tilbaketråkk fra en eller flere (vilkårlige) poster i din egen weblogg til denne posten. Etter tilbaketråkket legger du igjen en kommentar og forteller om resultatet. :-)

Som takk for hjelpen deler jeg ut virtuelle klemmer akkurat her -> ;-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Programvare WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler