Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Søppel

03.11.06

Søkemotoroptimaliserere er en sær gjeng. Det krangles, det sloss og det brukes ufine ord og uriktige metoder i kampen om best rangering i søkemotorene. Enkelte er åpenbart svært bitre over at mitt domene, sokemotoroptimalisering.no, rangeres høyere enn dem selv. I dag dumpet det ned en e-post med overskriften «søppel» i e-postboksen min. Innholdet gjengis her i sin helhet, i uredigert form:

Med så store bokstaver og doorways sider er det vel ikke rart sokemotoroptimalisering.no er så synlig. Hvilket firma vil ha et så horribelt design med bokstavtyper i str 29 og hvor mange ganger kan dere gjente ordene på et seriøst firmas hjemmeside uten å legge skjult tekst. Så gi faan i å skryte av Dere selv og fortelle at alle andre er useriøse.Man skal ikke blande etikk og butikk Fei for deres egen dør
Hilsen

Jeg antar at vedkommende oppgir både falskt navn, e-postadresse, firma og telefonnummer, ettersom telefonnummeret som er oppgitt er til et annet navn enn det som er oppgitt i e-posten, samt at firmanavnet ikke finnes i den byen som oppgis.

Siden du ikke tør stå frem med din virkelige identitet, ser jeg det som passende å svare deg her:

 1. Skriftstørrelsen er ikke av betydning for rangering i søkemotorer. Vi benytter kun overskriftselementer som <h1>, <h2>, <h3>, osv. Disse stilsetter vi med CSS, eksempelvis med font-size. CSS indekseres ikke av søkemotorer, men det vet du sikkert.
 2. Vi bruker ikke «doorway pages«. Punktum.
 3. Sokemotoroptimalisering.no benytter utelukkende de teknikker som står nevnt på siden.
 4. Vi bruker ikke skriftstørrelse 29 i noen som helst enhet. Hvis du syntes skrifttypen er for stor for din smak, kan du nedjustere den i din nettleser.
 5. Ordet «søkemotoroptimalisering» benyttes selvfølgelig mange ganger. Hva forventer du egentlig å finne på en side om, ja, søkemotoroptimalisering?
 6. Vi forteller ikke at «alle andre er useriøse». Vi forteller at det finnes enkelte som benytter feil teknikker, og bringer deg informasjon om hva som er riktig, helt gratis.

Til slutt vil jeg takke deg for henvendelsen. Med den la du igjen din IP-adresse, 82.194.204.203 som forteller meg hvor du kom fra og hva du har foretatt deg på mine domener. Hvis du lurer på hvorfor jeg rangeres høyere enn deg, finner du svarene på sokemotoroptimalisering.no. Samtidig anbefaler jeg et besøk i Korrekturavdelingen til Per-Erik Skramstad.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt