Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

55 bilder og 4 GB senere

06.11.06

Diskplass har blitt forbruksvare i heimen, etter at jeg gikk til anskaffelse av nytt kamera. For noen uker siden var jeg i 60-årslag til svigermor, og har brukt helgen til å bearbeide bildene som ble tatt. Av 333 bilder, på totalt 2,1 GB, sitter jeg igjen med 55 bilder jeg ser meg fornøyd med, og som skal distribueres til venner og familie.

Hver rådatafil ble behandlet og lagret i både høyoppløselig og lavoppløselig format. Hvert høyoppløselige bilde ble i snitt 73 MB, mens det lavoppløselige ble snaut to. Totalt sett ble de 55 etterbehandlede bildene på hele 4 GB, mens utgangspunktet på 333 bilder var på 2,1 GB.

Gode råd er heldigvis ikke dyre, for diskplass er billig. Nå gjelder det bare å finne en måte å lagre de dyrebare filene for ettertiden, for USB-disken min på 300 GB er snart full.

Foto

Som leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2022 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler