Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Internett, blogger og ytringsfrihet

06.11.06

Jeg liker stort sett ikke å begi meg ut i store diskusjoner på internett, mest fordi det tar så mye tid. Jeg ser meg allikevel nødt til å lufte en tanke eller ti om den store ytringsfrihetsdiskusjonen som har herjet norske blogger i etterkant av Muhammed-karikaturene, og senest Kåre Conradi-saken.

I store, respekterte weblogger ropes det ut at ytringsfriheten ikke må trues, at vi må vise vår ytringsfrihet. Det er jeg helt enig i, men det innebærer ikke at man i samme åndedrag mister enhver form for respekt for emnet som omtales. Trenger vi virkelig å publisere de omtalte karikaturene, eller nakenbilder av kjendiser, bare for å poengtere at vi har rett til det?

Ytringsfriheten står for fall dersom den misbrukes. Bruk den til å formidle tanker, meninger og idéer med respekt for andre.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler