Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

E-post i lomma

07.11.06

For en tid tilbake skrev jeg posten “e-pest“, om utfordringene vi står overfor rundt håndtering av store mengder e-post. I denne posten tar jeg for meg håndtering av flere e-postkonti på forskjellige maskiner og klienter, og hvilke løsninger jeg benytter. For meg er det viktigste at løsningen er enkel og brukervennlig. Er den ikke det benytter jeg den ikke.

I skrivende stund har jeg følgende e-postkonti:

 • Jobb
 • Privat
 • En til mitt private firma
 • En Gmail
 • For orienteringslaget
 • En søppeladresse

Hele seks adresser. I utgangspunktet alt for mye å holde styr på. Dette er forskjellige måter å lese e-posten på:

 • Jobb: Via en Outlook-klient på PC eller PDA / mobiltelefon
 • Privat: Via Thunderbird, et webbasert e-postgrensesnitt eller IMAP på en PDA / mobiltelefon
 • Privat firma: Via Thunderbird
 • Gmail: Via Thunderbird, et webbasert e-postgrensesnitt eller Google Mobile
 • Orienteringslaget: Via Thunderbird eller et webbasert e-postgrensesnitt
 • Søppeladresse: Via et webbasert e-postgrensesnitt

En deilig suppe av klienter og medier. Her er hvordan jeg benytter alt sammen:

Outlook

Microsoft Outlook bruker jeg både på PC-en og på PDA-en / mobiltelefonen. Begge deler er koblet til jobbens Exchange-tjener og sørger til enhver tid for å gi meg oppdatert kalender, e-post, oppgaver og kontakter. Dette verktøyet er jeg svært glad i, og det fungerer meget godt, til tross for et litt dårlig brukergrensesnitt.

I tillegg benytter jeg Outlook på PDA-en / mobiltelefonen til å lese min private e-post via IMAP. Det fungerer bra, men lider en del under manglende spam-filter, som gjør at jeg ikke bruker den i utstrakt grad.

Felles for all e-post jeg bruker på PDA-en / mobiltelefonen, er at jeg som regel kun nøyer meg med å lese. Tastaturet er ikke verdens beste.

Mozilla Thunderbird

I Mozilla Thunderbird har jeg fire e-postadresser, RSS og Usenet. Thunderbird bruker jeg hovedsaklig til å laste ned, organisere, arkivere og besvare e-post fra mine private e-postadresser via POP3.

Gmail

De fleste har hørt om Gmail og kjenner det webbaserte grensesnittet. Jeg bruker dette en del selv, men i det siste har jeg fått sansen for en liten, smart applikasjon for å få Gmail på mobiltelefonen. Google lanserte for noen dager siden et program for mobiltelefoner med støtte for Java-applikasjoner. Applikasjonen er rask, grensesnittet er enkelt, oversiktlig og fungerer godt.

Har du noen smarte tjenester, løsninger eller applikasjoner for håndtering av e-post? Legg i så fall igjen en kommentar! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler