Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hugo

10.11.06

Morgenbladets journalist, Simen Sætre ga i høst ut boken «Hugo». Boken er en biografi om heroinisten Hugo, hvor forfatteren har fulgt Hugo gjennom et helt år i Oslos narkotikamiljø. Boken skildrer hverdagen til en narkoman i detalj, ofte så detaljert at jeg måtte legge fra meg boken i ubehag. Flere ganger ble det beskrevet i detalj hvordan Hugo satte sprøyter, hvordan han lette etter blodårene, hvordan blodet rant. For en pingle som meg, som ikke er alt for glad i verken blod eller sprøyter, ble det sterk kost.

Boken etterlater imidlertid like mange spørsmål som svar. Jeg føler ikke at jeg fikk et skikkelig svar på hvorfor Hugo ble narkoman, men jeg tror heller ikke det er mulig å finne et skikkelig svar. Årsakssammenhengene synes svært komplekse. Har du lest boken, og har noen tanker å dele, tar jeg gjerne i mot en kommentar.

Jeg anbefaler boken på det sterkeste. Den er lettlest og detaljert, og jeg vil påstå at den gir innblikk i en verden A4-mennesker (som det kalles i boken) ikke kjenner til. Ikke alle narkomane stjeler, raner gamle damer og utøver vold. Tvert i mot. Jeg tror boken kan være med på å skape forståelse for situasjonen narkomane befinner seg i, i stedet for å fremmedgjøre de.

Anbefales av Martin

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt