Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Søppeljournalistikk

13.11.06

Det er ikke ofte jeg har førstehåndskjennskap til saker som omtales i nyhetene, spesielt ikke på TV. Normalt sett ser man nyhetene og tar det for god fisk, med et normalt kritisk øye. Imidlertid har min arbeidsgiver vært omtalt i to separate saker på TV2-nyhetene. Begge sakene har ikke bare vært direkte feil, de har også vært vinklet ene og alene fra et journalistisk ståsted, uten nøytralitet. Hadde ikke sakene vært vinklet slik, ville de vært uinteressante. Jeg uttaler meg sjelden om min arbeidsgiver, men gjør her et kjapt unntak.

Sak 1: «Dere er konkurs»

For tre år siden var selskapet jeg arbeider for ute og kjøre økonomisk. En konkurrent av oss, som vi også skyldte penger, begjærte oss konkurs. I løpet av en dag var fullstendig re-finansiering på plass, det ble foretatt kostnadskutt og nødvendige omstruktureringer. Siden den dag har min arbeidsgiver gått med overskudd i hvert eneste kvartal. Vi er ikke, og har aldri vært konkurs.

Sak 2: «Ledelsen leser de ansattes e-post»

Dette er pussig. Et par dager etter at jeg publiserte min post om å lese ansattes e-post, kunne vi i TV2-nyhetene se intervju med fire tidligere ansatte i mitt firma, og deres påstander om at ledelsen hos min arbeidsgiver leser de ansattes e-post.

Fakta i saken er at de fire hadde sagt opp sine stillinger, for å starte en konkurrerende bedrift. Etter unormalt store mengder utgående e-post fra de ansattes e-postadresser, ble Datatilsynet og Økokrim kontaktet for å undersøke arbeidsgivers rettigheter til å overvåke den utgående e-posten. Både Datatilsynet og Økokrim veiledet min arbeidsgiver i prosessen med å overvåke det som senere ble avslørt som industrispionasje. De fire er anmeldt av arbeidsgiver.

For ordens skyld vil jeg påpeke at det i alle ansattes ansettelseskontrakt henvises til retningslinjene i personalhåndboken. I denne står det blant annet at e-post over en viss størrelse vil bli stoppet og undersøkt av en administrator. Dette var bakgrunnen for mistankene.

I mitt hode skal en journalist presentere en nøytral nyhet som blir belyst fra alle sider. Slik er det åpenbart ikke hos TV2.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt