Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

gul.no holder ikke løfter

05.12.06

La det være sagt med en gang: Jeg liker ikke katalogtjenester på grunn av deres merkelige forretningsmetoder og mangel på normal høflighet. Det siste halve året har jeg blitt kontaktet tre ganger av katalogtjenesten gul.no, og de gjør ikke inntrykket bedre, tvert i mot.

Sommeren 2006

Jeg kontaktes av en selger i gul.no som forteller meg at jeg har en «grålisteoppføring» i deres katalogtjeneste. En slik oppføring viser navn, adresse og telefonnummer, men ikke e-post og webadresse. De to sistnevnte tar de betalt for, og det var i denne forbindelse deres selger kontaktet meg. Jeg takket høflig nei, og ba om at hele oppføringen slettes. Selgeren skulle få en tekniker til å ringe meg tilbake, noe som aldri skjedde.

Høsten 2006

Igjen kontaktes jeg av en selger i gul.no, i samme ærend som sist. Jeg legger frem mitt ønske om å bli slettet fra katalogen, og selger skal nok en gang få en tekniker til å ringe meg tilbake. Jeg påpeker at dette ikke skjedde forrige gang, og at de må sørge for at dette skjer denne gangen. Ingenting skjer.

Vinteren 2006

I går ble jeg igjen oppringt av en selger i gul.no, i samme ærend som sist. Denne gangen ringte de fra skjult nummer, og er det noe jeg misliker er det selgere som ringer med skjult nummer. Før selger i det hele tatt fikk kommet i gang fikk jeg fortalt om de to tidligere episodene, og at det er direkte useriøst å ikke ringe tilbake når man lover det. Selgeren lovet imidlertid selv å slette oppføringen, noe som gjorde meg litt overrasket, ettersom de tidligere har hevdet at dette ikke er mulig. Selvfølgelig er det mulig, det er bare et spørsmål om vilje. gul.no ønsker ikke å slette min oppføring, og det anser jeg som fullstendig forkastelig og ekstremt useriøst.

Et døgn etter at selgeren skulle slette oppføringen, ligger den fortsatt i katalogen til gul.no. Jeg skal imidlertid følge saken videre.

gul.no på Varslingslisten

Varslingslisten er en liste i regi av HSH, NHO, Bedriftsforbundet, NARF og NSR, og beskriver listen slik:

På denne siden finner du en oversikt over katalogfirmaer og andre som mange næringsdrivende har funnet grunn til å klage på. Listen bygger blant annet på flere hundre varsler og klager som er sendt til de respektive organisasjonene. De ca 20 selskapene man nå finner på listen er dem det er flest klager på

På Varslingslisten finner man også gul.no. Jeg kommer til å klage inn gul.no for utlevere feilaktig teknisk informasjon, når de hevder at det ikke er mulig å slette oppføringer i katalogen.

Før eventuelle kataloghaier spammer ned kommentarfeltet med anonyme kommentarer, vil jeg henvise til retningslinjene for kommentarposting. Jeg fører en stram linje vedrørende kommentering av poster.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt