Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kontaktskjema vs. e-post

05.12.06

Per-Erik Skramstad har skrevet en artikkel om bruk av kontaktskjema kontra e-post som foretrukket kommunikasjonsform på web. I forkant av artikkelen hadde vi en kort meningsutveksling på e-post, hvor jeg luftet mine tanker om hvorfor jeg benytter et kontaktskjema fremfor en e-postadresse.

Per-Eriks artikkel er god og gjennomført, men jeg syntes han fokuserer for mye på de negative konsekvensene ved å benytte et kontaktskjema, fremfor en drøfting av hvert enkelt argument og hvilke muligheter som ligger i teknologien. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å poste en kommentar, men ser at det ble så mye at jeg like gjerne kunne skrive en post selv.

  • Med et kontaktskjema tvinger man besøkende til å fylle ut informasjon man har behov for. Dette er lite aktuelt for privatpersoner, men for et firma kan man tvinge frem nødvendig informasjon som kundenummer, fakturanummer, ordrenummer, brukernavn eller annen informasjon man kan ha behov for i en henvendelse.
  • Et kontaktskjema fanges ikke opp av spamroboter som sanker e-postadresser.
  • En e-postadresse blir ubrukelig straks mengden spam blir for stor, enten for spamfilteret eller båndbredden. E-postadressen må således byttes ut, og det er en fare for at kunder kan komme i skade for å benytte den gamle adressen.
  • Mange hevder at et kontaktskjema ser gjennomført ut, uten at jeg verken er enig eller uenig.
  • Et kontaktskjema kan sende kopi til avsender, samt blindkopi til ønskede mottakere. Du vil således få dato for din henvendelse og kopi av teksten. Personlig benytter jeg ikke dette enda, men det kommer med unntak av blindkopi.
  • Når brukte du sist nullstill-knappen i et skjema? Svært få mennesker jeg har kontakt med bruker denne. Derfor har jeg for lengst fjernet nullstill-knappen både fra kontaktskjemaet, samt kommentarskjemaet på de nettstedene jeg driver. På denne måten slipper man at noen trykker på denne ved en feiltakelse.
  • Jeg tror ikke henvendelser via e-post genererer mer trafikk til nettstedet. Tvert i mot tror jeg man oppnår mer trafikk med et kontaktskjema, da man kan rute den besøkende hvor man vil når skjemaet er utfylt. Det er imidlertid viktig å opplyse om at sendingen gikk som den skulle.

Jeg er imidlertid enig i Per-Eriks konklusjon om at brukeren selv bør få velge e-post eller kontaktskjema. Dog gjelder ikke det for mine nettsteder, uten at jeg ligger søvnløs om natten i frykt for å gå glipp av henvendelser.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler