Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kontaktskjema vs. e-post

05.12.06

Per-Erik Skramstad har skrevet en artikkel om bruk av kontaktskjema kontra e-post som foretrukket kommunikasjonsform på web. I forkant av artikkelen hadde vi en kort meningsutveksling på e-post, hvor jeg luftet mine tanker om hvorfor jeg benytter et kontaktskjema fremfor en e-postadresse.

Per-Eriks artikkel er god og gjennomført, men jeg syntes han fokuserer for mye på de negative konsekvensene ved å benytte et kontaktskjema, fremfor en drøfting av hvert enkelt argument og hvilke muligheter som ligger i teknologien. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å poste en kommentar, men ser at det ble så mye at jeg like gjerne kunne skrive en post selv.

 • Med et kontaktskjema tvinger man besøkende til å fylle ut informasjon man har behov for. Dette er lite aktuelt for privatpersoner, men for et firma kan man tvinge frem nødvendig informasjon som kundenummer, fakturanummer, ordrenummer, brukernavn eller annen informasjon man kan ha behov for i en henvendelse.
 • Et kontaktskjema fanges ikke opp av spamroboter som sanker e-postadresser.
 • En e-postadresse blir ubrukelig straks mengden spam blir for stor, enten for spamfilteret eller båndbredden. E-postadressen må således byttes ut, og det er en fare for at kunder kan komme i skade for å benytte den gamle adressen.
 • Mange hevder at et kontaktskjema ser gjennomført ut, uten at jeg verken er enig eller uenig.
 • Et kontaktskjema kan sende kopi til avsender, samt blindkopi til ønskede mottakere. Du vil således få dato for din henvendelse og kopi av teksten. Personlig benytter jeg ikke dette enda, men det kommer med unntak av blindkopi.
 • Når brukte du sist nullstill-knappen i et skjema? Svært få mennesker jeg har kontakt med bruker denne. Derfor har jeg for lengst fjernet nullstill-knappen både fra kontaktskjemaet, samt kommentarskjemaet på de nettstedene jeg driver. På denne måten slipper man at noen trykker på denne ved en feiltakelse.
 • Jeg tror ikke henvendelser via e-post genererer mer trafikk til nettstedet. Tvert i mot tror jeg man oppnår mer trafikk med et kontaktskjema, da man kan rute den besøkende hvor man vil når skjemaet er utfylt. Det er imidlertid viktig å opplyse om at sendingen gikk som den skulle.

Jeg er imidlertid enig i Per-Eriks konklusjon om at brukeren selv bør få velge e-post eller kontaktskjema. Dog gjelder ikke det for mine nettsteder, uten at jeg ligger søvnløs om natten i frykt for å gå glipp av henvendelser.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt