Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Morgenbladet

11.12.06

Morgenbladet

Jeg har i en lengre periode holdt et abonnement på Morgenbladet. Årsaken er den økende trenden i tabloide overskrifter, i et mediebilde som domineres mer og mer av kjedisstoff fremfor skikkelige nyheter. Det er rett og slett latterlig å bruke side på side med bilder av lettkledde C-kjendiser. Er Morgenbladet således det rette valg?

Morgenbladet kommer ut en gang i uka, og er således ingen dagsavis med rykende ferske nyheter. Morgenbladet presenterer sjelden brannfakler i nyhetsbildet, men bruker mye spalteplass på refleksjon og diskusjon rundt aktuelle saker. Akkurat dette setter jeg pris på. I tillegg har de dyktige journalister som skriver godt, selv om enkelte artikler ofte bærer preg av litt åndselitesnobberi.

Morgenbladet har ingen sportsseksjon, noe som passer meg utmerket. Ikke fordi jeg ikke er glad i sport. Tvert imot. Jeg syntes imidlertid det er kjedelig å lese om det i avisene. På den andre siden brukes det en del plass på kultur og sære utstillinger bare pillerusede kunstnere finner interesse i.

Dersom du foretrekker en dagsavis som du kan pløye igjennom over to brødskiver og en kopp kaffe, er Morgenbladet ikke din avis. Du trenger tid for å lese Morgenbladet. Selv bruker jeg ofte 15-20 minutter på å lese en dobbeltsidig artikkel. Ikke fordi det er vanskelig å lese, eller komplisert retorikk, men fordi jeg ofte tar meg selv i å reflektere over det som skrives. Sånn sett leser jeg vanligvis Morgenbladet på lørdag eller søndag, til tross for at det kommer i posten torsdag eller fredag.

Ettersom Morgenbladet skiller seg en del fra den gjennomsnittlige avis, blir det vanskelig å komme med en relevant sammenligning. Jeg kan således verken anbefale eller fraråde et abonnement på Morgenbladet kontra andre aviser. Kort oppsummert vil jeg si at artiklene er gode og dyptgående, politisk frittalende og retorikken noe unødvendig tung. Er du nysgjerrig tar du turen innom nærmeste bladpusher og skummer igjennom et eksemplar. Abonnement får du relativt billig.

Usikkert valg

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt