Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Morgenbladet

11.12.06

Morgenbladet

Jeg har i en lengre periode holdt et abonnement på Morgenbladet. Årsaken er den økende trenden i tabloide overskrifter, i et mediebilde som domineres mer og mer av kjedisstoff fremfor skikkelige nyheter. Det er rett og slett latterlig å bruke side på side med bilder av lettkledde C-kjendiser. Er Morgenbladet således det rette valg?

Morgenbladet kommer ut en gang i uka, og er således ingen dagsavis med rykende ferske nyheter. Morgenbladet presenterer sjelden brannfakler i nyhetsbildet, men bruker mye spalteplass på refleksjon og diskusjon rundt aktuelle saker. Akkurat dette setter jeg pris på. I tillegg har de dyktige journalister som skriver godt, selv om enkelte artikler ofte bærer preg av litt åndselitesnobberi.

Morgenbladet har ingen sportsseksjon, noe som passer meg utmerket. Ikke fordi jeg ikke er glad i sport. Tvert imot. Jeg syntes imidlertid det er kjedelig å lese om det i avisene. På den andre siden brukes det en del plass på kultur og sære utstillinger bare pillerusede kunstnere finner interesse i.

Dersom du foretrekker en dagsavis som du kan pløye igjennom over to brødskiver og en kopp kaffe, er Morgenbladet ikke din avis. Du trenger tid for å lese Morgenbladet. Selv bruker jeg ofte 15-20 minutter på å lese en dobbeltsidig artikkel. Ikke fordi det er vanskelig å lese, eller komplisert retorikk, men fordi jeg ofte tar meg selv i å reflektere over det som skrives. Sånn sett leser jeg vanligvis Morgenbladet på lørdag eller søndag, til tross for at det kommer i posten torsdag eller fredag.

Ettersom Morgenbladet skiller seg en del fra den gjennomsnittlige avis, blir det vanskelig å komme med en relevant sammenligning. Jeg kan således verken anbefale eller fraråde et abonnement på Morgenbladet kontra andre aviser. Kort oppsummert vil jeg si at artiklene er gode og dyptgående, politisk frittalende og retorikken noe unødvendig tung. Er du nysgjerrig tar du turen innom nærmeste bladpusher og skummer igjennom et eksemplar. Abonnement får du relativt billig.

Usikkert valg

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler