Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Strukturer dagen din

15.12.06

Et klassisk problem i min bransje, er å ha en strukturert arbeidsdag, hvor man får gjennomført de målene man setter seg for dagen. E-post, IM, telefoner og medarbeidere er faktorer som hjelper til med å rote til planene du har lagt. Her får du noen tips for hvordan du strukturerer dagen din, og når målene du har satt deg.

Jeg forutsetter at du har en arbeidsdag på åtte timer. Når du jobber spiller ingen rolle, det er struktureringen som er poenget:

 • 08:00: Les e-post, nyheter og oppgaver, i denne rekkefølgen. Kortere e-post besvarer du umiddelbart, e-post som krever mer arbeid putter du i oppgavelista. Les så nyheter, intranett, etc. Til slutt leser du og prioriterer oppgavene. Disse danner arbeidsgrunnlaget ditt frem til lunsj, eller mer.
 • 08:30: Utfør oppgaver i henhold til oppgavelista.
 • 11:30: Lunsj.
 • 12:00: Gjenta prosedyren fra klokken 08:00 og oppdater oppgavelista.
 • 12:30: Utfør oppgaver i henhold til oppgavelista.
 • 15:45: Før timene du har arbeidet, slik at de danner grunnlaget for fakturering av kundene du har arbeidet for.
 • 16:00: Gå hjem! Sitter du for lenge mister du konsentrasjonen og blir uproduktiv.

Denne lista er veldig teoretisk, men er et godt hjelpemiddel for deg som stadig blir forstyrret. Alle har vel opplevd selgeren som skal ha deg til å estimere noe? Det tar «bare» to minutter. Ingenting tar to minutter. Det er lov å si nei, og du bør si nei i respekt for oppgavene du allerede har påtatt deg og prioritert.

E-post, IM og telefon kan du skru av når du trenger mest konsentrasjon. Alle har sikkert prøvd å sitte med e-post- eller IM-klienten åpen. Straks det skjer noe i disse applikasjonene flyttes fokus og konsentrasjonen mistes fra det man arbeider med.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt