Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Søkemotorene stjeler båndbredden min

18.12.06

I løpet av de siste månedene har jeg lagt merke til stadig nye tilskudd av spidere som besøker bekkelund.net. Dette er i seg selv hyggelig, og i utgangspunktet er dette positivt.

Derimot ser jeg av statistikkene at de største båndbreddetjuvene er nettopp disse spiderne. Enkelte av dem er heller ikke flinke til å identifisere seg selv, hvilket gjør det vanskelig å ta de seriøst. Imidlertid er det mange som identifiserer seg, hvilket gjør det greit å få en oversikt over hvilke spidere som besøker en mest. Oversikten er imidlertid litt overraskende, for enkelte av søkemotorene er ekstremt grådige i sin båndbreddebruk. Her er noen tanker om novembertallene på bekkelund.net:

 • Schibsted-spiderne står for 17,98 % av den totale båndbreddebruken, med over en halv gigabyte båndbredde.
 • Bloglines.com er neste spider på listen, og bruker 3,18 %.
 • Googlebot og MSNbot bruker kun en drøy prosent hver.
 • Indekseringen av bekkelund.net ser tilsynelatende like god ut i både Sesam, Google og MSN. Er det noen spidere som ikke sjekker for 304, kanskje?

Dersom du bruker robots.txt til å ekskludere agenter og spidere fra ditt domene, setter jeg stor pris på noen linjer om hvilke agenter du sperrer ute, og hvorfor.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt