Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Søkemotorene stjeler båndbredden min

18.12.06

I løpet av de siste månedene har jeg lagt merke til stadig nye tilskudd av spidere som besøker bekkelund.net. Dette er i seg selv hyggelig, og i utgangspunktet er dette positivt.

Derimot ser jeg av statistikkene at de største båndbreddetjuvene er nettopp disse spiderne. Enkelte av dem er heller ikke flinke til å identifisere seg selv, hvilket gjør det vanskelig å ta de seriøst. Imidlertid er det mange som identifiserer seg, hvilket gjør det greit å få en oversikt over hvilke spidere som besøker en mest. Oversikten er imidlertid litt overraskende, for enkelte av søkemotorene er ekstremt grådige i sin båndbreddebruk. Her er noen tanker om novembertallene på bekkelund.net:

  • Schibsted-spiderne står for 17,98 % av den totale båndbreddebruken, med over en halv gigabyte båndbredde.
  • Bloglines.com er neste spider på listen, og bruker 3,18 %.
  • Googlebot og MSNbot bruker kun en drøy prosent hver.
  • Indekseringen av bekkelund.net ser tilsynelatende like god ut i både Sesam, Google og MSN. Er det noen spidere som ikke sjekker for 304, kanskje?

Dersom du bruker robots.txt til å ekskludere agenter og spidere fra ditt domene, setter jeg stor pris på noen linjer om hvilke agenter du sperrer ute, og hvorfor.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler