Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Integrasjon av Plogger og Lightbox JS

27.12.06

I forbindelse med fotogalleriet på Greatest Bits, hadde jeg lyst til å lage noe fancy som samtidig var funksjonelt. Løsningen jeg har testet ut er Lightbox JS integrert med det eksisterende fotogalleriet Plogger.

Litt bakgrunn

Lightbox JS

Fra Lightbox JS’ nettsted, fritt oversatt:

Lightbox JS er et enkelt, beskjedent skript for å overdekke bilder på en side. Det er enkelt å sette opp og fungerer i alle moderne nettlesere.

Beskrivelsen er ikke nødvendigvis veldig god, så jeg går like gjerne for min egen: Lightbox JS er et sett JavaScript som tilbyr ekstra visuell effekt ved fremvisning av bilder. Demo finnes på Greatest Bits.

Plogger

Fra Ploggers nettsted, fritt oversatt:

Plogger er neste generasjon programvare for fotogalleri, basert på åpen kildekode

Jeg har benyttet Plogger i noen anledninger, og det er så langt jeg har sett definitivt den beste applikasjonen for webbaserte fotogalleri.

Slik går du frem

 1. Åpne din favoritteditor, åpne Plogger-filen «gallery.php» og søk frem følgende streng:
  <a accesskey="v" href="'.$config["baseurl"].'images/'.$row["path"].'">'.$imgtag.'</a>. Strengen erstatter du med følgende streng:
  <a accesskey="v" href="'.$config["baseurl"].'images/'.$row["path"].'" rel="lightbox">'.$imgtag.'</a>. Last deretter opp filen til ditt nettsted.
 2. Pakk ut og last opp Lightbox JS i henhold til installasjonsveiledningen.
 3. Åpne Lightbox JS-filen «lightbox.js» i mappen «js» og søk frem følgende streng: var fileLoadingImage = "images/loading.gif";. Denne endrer du til var fileLoadingImage = "/images/loading.gif";. Tilsvarende gjør du for linjen under, det vil si legger til / foran «images«.
 4. Last opp lightbox.js på nytt.
 5. Test herligheten. Fungerer det ikke har du gjort noe galt.

Fotogalleriet degraderer, det vil si at den fungerer også for de uten støtte for JavaScript.

Eventuelle feil og tilbakemeldinger kan postes som en kommentar. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt