Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Forby fyrverkeri

03.01.07

Rundt hver nyttårsfeiring diskuteres det heftig om man skal forby fyrverkeri. Jeg mener man bør innføre totalforbud mot fyrverkeri. Årsaken er at fyrverkeri volder stor skade hvert år, både på personer og eiendom. I tillegg forurenser det, både med rakettene som skytes opp, etterlatenskaper på oppskytningsplassen og ikke minst lydforurensing.

Alle med dyr vet hvordan lyden skremmer dritten av husdyra hvert eneste år. Hvordan ville dyr har det, er det bare å forestille seg. Visste du at adrenalin hos dyr sitter i kroppen i over tre uker? For de som er opptatt av kvaliteten på kjøttet, kan det berettes at kvaliteten på kjøttet fra stressede dyr er langt dårligere enn hos roligere dyr.

Normalt er jeg tilhenger av at folk selv må få frihet til å velge. Fyrverkeri er også noe man ideelt sett bør velge selv, men all erfaring viser at man ikke klarer å rydde opp etter seg, og da ser jeg heller ingen grunn til å la svineriet fortsette. Det ser også ut til at over 6000 lesere hos Aftenposten mener det samme:

Aftenpostens meningsmåling om fyrverkeri

Grafikk © Aftenposten.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler