Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hotlinking

03.01.07

Eier du et domene bør du merke deg uttrykket “hotlinking“. Det er et begrep du like gjerne kan ta stilling til umiddelbart, for etterhvert som trafikken til ditt domene øker, øker også problemet hotlinking utgjør.

Hva er hotlinking?

Hotlinking er tyveri av andres båndbredde og lagringsplass. Eksempel: Du eier et domene. På ditt domene publiserer du et bilde. Dette bildet syntes noen er så bra, at de ønsker å bruke det samme bildet på sin hjemmeside. Imidlertid laster vedkommende ikke ned bildet og publiserer det på sin egen hjemmeside, men linker direkte til bildet på ditt domene. Problemet med dette er at de misbruker både din lagringsplass og spesielt båndbredde, ettersom båndbredden som benyttes er fra ditt domene.

Hva bør du gjøre?

Du som eier en Apache-tjener, kan trylle ved hjelp av .htaccess. Resultatet er at du publiserer bilder som vanlig, men hvis noen forsøker å linke til ditt bilde fra et annet domene, vises et erstatningsbilde. I .htaccess putter du inn følgende linjer:

  1. RewriteEngine On
  2. RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(.+\.)?dittdomene\.net/ [NC]
  3. RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
  4. RewriteRule .*\.(jpe?g|gif|bmp|png)$ http://www.dittdomene.net/alternativtbilde.gif [L]

Eksempel

En svenske har forsøkt å hotlinke et bilde i en artikkel. Alternativet er noe ganske annerledes enn hva hun hadde forestilt seg.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler