Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

E-post vs. RSS

17.01.07

De fleste bedrifter med litt respekt for seg selv (og sine kunder) har et CRM-system. De fleste CRM-systemer med litt respekt for seg selv tilbyr funksjonalitet for masseutsendelse av e-post til kontaktgrupper. Er CRM-systemet enda litt mer fancy, har kontaktnettet mulighet til å administrere abonnementet selv. Dette tjener godt for et par formål:

 • Dine kunder syntes det er enkelt å motta e-post.
 • Ditt firma syntes det er enkelt å se hvem som mottar e-posten.

Det er imidlertid også de eneste positive sidene ved e-post. I mitt hode er det skikkelig 90-talls med abonnement på e-postlister av denne sorten. Jeg har nemlig gjort meg opp noen tanker om hvordan man kan bruke RSS til samme formål.

Ved å tilby dine kunder RSS i stedet for (eller i tillegg til) e-post oppnår du noen fordeler:

 • Din e-posttjener risikerer ikke å bli svartelistet hos en leverandør av spam-filter.
 • Ypperlig for kunder som ikke ønsker distribusjon av e-postadresser, med den risiko det medfører.
 • RSS er sexy og vitner om oppdaterte IT-løsninger.

Samtidig introduseres det noen utfordringer:

 • Du får mindre kontroll over hvem som faktisk leser det som publiseres.
 • Det er vanskeligere å tilgangsstyre informasjon som publiseres.

Dette må man imidlertid løse via CRM-systemet ved å la det:

 • Lese loggene fra webtjeneren. At ingen har tenkt på akkurat dette tideligere forbauser meg kraftig.
 • Tilgangsstyre RSS-kanalen(e) fra CRM-systemet.

Ingen av delene er spesielt teknisk vanskelig, og med litt dyktighet kan man sanke IP-adresser og sammenstille disse med kundens ISP. I tillegg kan jeg garantere deg at selgerne blir svært glade hvis de får tilgang til webtjenerens loggfiler, forutsatt at de er leselige for mennesker.

Dette er imidlertid kun et tankeeksperiment fra meg, så har du synspunkter er du hjertelig velkommen til å lufte de her.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt