Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Klima-arroganse

05.02.07

Si meg, hvor langt er det mulig å få hodet opp i sin egen rumpe? Uten å snakke av egen erfaring, vil jeg anta at det både er mørkt og stille oppi der, og at Frp således har plassert strutsehodet sitt så langt opp det er mulig å få det.

I en hverdag hvor forskere har konkludert med at dagens klimaendringer er menneskeskapte, er Frp fortsatt halvhjertede i sin oppslutning om at drastiske tiltak må innføres for å redde miljøet og redusere klimautslippene. Jeg har litt vondt for å sette ord på hva jeg syntes om en slik holdning. Uansett om klimaendringene faktisk er menneskeskapte eller ei, er det allikevel vår plikt å ikke bidra til å gjøre vondt verre.

Personlig har jeg ingen betenkeligheter med å tro at menneskeskapte utslipp av klimagasser faktisk utgjør en betydelig andel klimagasser i miljøet, selv om jeg tidligere i “vinter” påpekte at dramatiske endringer ikke skjer fra et år til et annet.

Det vil ikke gjøre vondt å endre dagens livsstil. Det vil bare bli annerledes. Veldig annerledes. Men annerledes er ikke nødvendigvis redusert livsstandard. Jeg kan ikke forstå at det er så vanskelig å gjennomføre. Tvang løser det meste. Forby privatbilisme i helger. Forby privatbilisme innenfor en gitt sone i storbyene. Tilby grisebillig kvalitetskollektivtrafikk i gjengjeld.

Frustrasjoner Miljø Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er SVP Business Development, International Growth hos Documaster. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler