Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Klima-arroganse

05.02.07

Si meg, hvor langt er det mulig å få hodet opp i sin egen rumpe? Uten å snakke av egen erfaring, vil jeg anta at det både er mørkt og stille oppi der, og at Frp således har plassert strutsehodet sitt så langt opp det er mulig å få det.

I en hverdag hvor forskere har konkludert med at dagens klimaendringer er menneskeskapte, er Frp fortsatt halvhjertede i sin oppslutning om at drastiske tiltak må innføres for å redde miljøet og redusere klimautslippene. Jeg har litt vondt for å sette ord på hva jeg syntes om en slik holdning. Uansett om klimaendringene faktisk er menneskeskapte eller ei, er det allikevel vår plikt å ikke bidra til å gjøre vondt verre.

Personlig har jeg ingen betenkeligheter med å tro at menneskeskapte utslipp av klimagasser faktisk utgjør en betydelig andel klimagasser i miljøet, selv om jeg tidligere i «vinter» påpekte at dramatiske endringer ikke skjer fra et år til et annet.

Det vil ikke gjøre vondt å endre dagens livsstil. Det vil bare bli annerledes. Veldig annerledes. Men annerledes er ikke nødvendigvis redusert livsstandard. Jeg kan ikke forstå at det er så vanskelig å gjennomføre. Tvang løser det meste. Forby privatbilisme i helger. Forby privatbilisme innenfor en gitt sone i storbyene. Tilby grisebillig kvalitetskollektivtrafikk i gjengjeld.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt