Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Programvare for Mac OS X

07.02.07

I denne posten skriver jeg kort om hvilken programvare jeg benytter under Mac OS X, både for min egen hukommelses skyld, men også for at du som Mac-bruker eventuelt måtte få noen tips. Hvem vet, kanskje jeg får noen tilbake? Foreløpig mangler jeg både skikkelig billedbehandlingsprogramvare, en teksteditor og gruppevareklient, men jeg ser for meg å svi av noen kroner på Adobe Creative Suite og skEdit. Ellers har jeg funnet mye god programvare på Open Source Mac.

Evolution

Evolution er egentlig en gruppevareløsning for Linux, basert på åpen kildekode. Novell har imidlertid laget en Mac-versjon av Evolution som har funksjonaliteten jeg trenger, men som lider litt av noen irriterende småfeil. Jeg kommer etter all sannsynlighet til å velge en annen gruppevare i løpet av kort tid. Forslag mottas gjerne. Evolution for Mac OS X krever X11, som jeg skal skrive mer om senere.

NeoOffice

NeoOffice er tvillingbroren til OpenOffice, og er en komplett kontorpakke med tekstbehandler, regneark, presentasjon, formler, databaser og tegning. NeoOffice er bygget på OpenOffice, men er skreddersydd spesielt for Mac. Denne pakken fungerer så langt svært godt for meg.

Skype

De fleste kjenner vel internettelefoniløsningen Skype. Finnes også for Mac.

Firefox

Ettersom jeg har benyttet Firefox i mange år, ønsker jeg å ta med meg Firefox videre på Mac-en. Så langt er det ingenting som tyder på at det er et dårlig valg.

Thunderbird

Akkurat som for Firefox, tar jeg med meg Thunderbird videre. En felles utfordring for Firefox og Thunderbird, er å ta med seg innstillinger og e-post fra Windows, men det skal jeg skrive en egen post om.

muCommander

De mest erfarne husker sikkert gode, gamle Norton Commander. muCommander er en klone som til forveksling ser dønn lik ut. Utpreget bruk av hurtigtaster og støtte for tilkobling mot det meste, eksempelvis FTP, SFTP, med mer.

Songbird

Jeg er ikke veldig fan av iTunes. Derfor prøver jeg nå ut Songbird. Ser så langt lekkert og greit ut.

Adium

Som MSN-klient bruker jeg Adium, en klient basert på åpen kildekode. Enkel, minimalistisk, og helt i tråd med hva jeg har sett etter tidligere. Adium er faktisk den beste IM-klienten jeg noen gang har brukt.

Democracy

QuickTime har aldri vært min foretrukne applikasjon for avspilling av media i noen form. Til video benytter jeg Democracy.

Gimpshop

Grensesnittet til Gimpshop har aldri vært helt optimalt for meg, og funksjonaliteten ikke tilstrekkelig for oss som pusler med foto. Jeg prøver imidlertid ut Gimpshop inntil jeg får min egen Photoshop-lisens i hus.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler