Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Programvare for Mac OS X

07.02.07

I denne posten skriver jeg kort om hvilken programvare jeg benytter under Mac OS X, både for min egen hukommelses skyld, men også for at du som Mac-bruker eventuelt måtte få noen tips. Hvem vet, kanskje jeg får noen tilbake? Foreløpig mangler jeg både skikkelig billedbehandlingsprogramvare, en teksteditor og gruppevareklient, men jeg ser for meg å svi av noen kroner på Adobe Creative Suite og skEdit. Ellers har jeg funnet mye god programvare på Open Source Mac.

Evolution

Evolution er egentlig en gruppevareløsning for Linux, basert på åpen kildekode. Novell har imidlertid laget en Mac-versjon av Evolution som har funksjonaliteten jeg trenger, men som lider litt av noen irriterende småfeil. Jeg kommer etter all sannsynlighet til å velge en annen gruppevare i løpet av kort tid. Forslag mottas gjerne. Evolution for Mac OS X krever X11, som jeg skal skrive mer om senere.

NeoOffice

NeoOffice er tvillingbroren til OpenOffice, og er en komplett kontorpakke med tekstbehandler, regneark, presentasjon, formler, databaser og tegning. NeoOffice er bygget på OpenOffice, men er skreddersydd spesielt for Mac. Denne pakken fungerer så langt svært godt for meg.

Skype

De fleste kjenner vel internettelefoniløsningen Skype. Finnes også for Mac.

Firefox

Ettersom jeg har benyttet Firefox i mange år, ønsker jeg å ta med meg Firefox videre på Mac-en. Så langt er det ingenting som tyder på at det er et dårlig valg.

Thunderbird

Akkurat som for Firefox, tar jeg med meg Thunderbird videre. En felles utfordring for Firefox og Thunderbird, er å ta med seg innstillinger og e-post fra Windows, men det skal jeg skrive en egen post om.

muCommander

De mest erfarne husker sikkert gode, gamle Norton Commander. muCommander er en klone som til forveksling ser dønn lik ut. Utpreget bruk av hurtigtaster og støtte for tilkobling mot det meste, eksempelvis FTP, SFTP, med mer.

Songbird

Jeg er ikke veldig fan av iTunes. Derfor prøver jeg nå ut Songbird. Ser så langt lekkert og greit ut.

Adium

Som MSN-klient bruker jeg Adium, en klient basert på åpen kildekode. Enkel, minimalistisk, og helt i tråd med hva jeg har sett etter tidligere. Adium er faktisk den beste IM-klienten jeg noen gang har brukt.

Democracy

QuickTime har aldri vært min foretrukne applikasjon for avspilling av media i noen form. Til video benytter jeg Democracy.

Gimpshop

Grensesnittet til Gimpshop har aldri vært helt optimalt for meg, og funksjonaliteten ikke tilstrekkelig for oss som pusler med foto. Jeg prøver imidlertid ut Gimpshop inntil jeg får min egen Photoshop-lisens i hus.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt