Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Programvare for Mac OS X

07.02.07

I denne posten skriver jeg kort om hvilken programvare jeg benytter under Mac OS X, både for min egen hukommelses skyld, men også for at du som Mac-bruker eventuelt måtte få noen tips. Hvem vet, kanskje jeg får noen tilbake? Foreløpig mangler jeg både skikkelig billedbehandlingsprogramvare, en teksteditor og gruppevareklient, men jeg ser for meg å svi av noen kroner på Adobe Creative Suite og skEdit. Ellers har jeg funnet mye god programvare på Open Source Mac.

Evolution

Evolution er egentlig en gruppevareløsning for Linux, basert på åpen kildekode. Novell har imidlertid laget en Mac-versjon av Evolution som har funksjonaliteten jeg trenger, men som lider litt av noen irriterende småfeil. Jeg kommer etter all sannsynlighet til å velge en annen gruppevare i løpet av kort tid. Forslag mottas gjerne. Evolution for Mac OS X krever X11, som jeg skal skrive mer om senere.

NeoOffice

NeoOffice er tvillingbroren til OpenOffice, og er en komplett kontorpakke med tekstbehandler, regneark, presentasjon, formler, databaser og tegning. NeoOffice er bygget på OpenOffice, men er skreddersydd spesielt for Mac. Denne pakken fungerer så langt svært godt for meg.

Skype

De fleste kjenner vel internettelefoniløsningen Skype. Finnes også for Mac.

Firefox

Ettersom jeg har benyttet Firefox i mange år, ønsker jeg å ta med meg Firefox videre på Mac-en. Så langt er det ingenting som tyder på at det er et dårlig valg.

Thunderbird

Akkurat som for Firefox, tar jeg med meg Thunderbird videre. En felles utfordring for Firefox og Thunderbird, er å ta med seg innstillinger og e-post fra Windows, men det skal jeg skrive en egen post om.

muCommander

De mest erfarne husker sikkert gode, gamle Norton Commander. muCommander er en klone som til forveksling ser dønn lik ut. Utpreget bruk av hurtigtaster og støtte for tilkobling mot det meste, eksempelvis FTP, SFTP, med mer.

Songbird

Jeg er ikke veldig fan av iTunes. Derfor prøver jeg nå ut Songbird. Ser så langt lekkert og greit ut.

Adium

Som MSN-klient bruker jeg Adium, en klient basert på åpen kildekode. Enkel, minimalistisk, og helt i tråd med hva jeg har sett etter tidligere. Adium er faktisk den beste IM-klienten jeg noen gang har brukt.

Democracy

QuickTime har aldri vært min foretrukne applikasjon for avspilling av media i noen form. Til video benytter jeg Democracy.

Gimpshop

Grensesnittet til Gimpshop har aldri vært helt optimalt for meg, og funksjonaliteten ikke tilstrekkelig for oss som pusler med foto. Jeg prøver imidlertid ut Gimpshop inntil jeg får min egen Photoshop-lisens i hus.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt