Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Flytting av Thunderbird fra Windows til Mac

12.02.07

Mozilla Thunderbird

Når man migrerer fra et operativsystem til et annet, er det en del utfordringer som skal løses på veien. For meg var en av disse utfordringene å migrere data fra Thunderbird på Windows til Thunderbird på Mac. Det vil si at både e-post, kontakter, usenet-poster og RSS-kanaler skal overføres. Her er oppskriften.

Før du forlater Windows

Før du forlater Windows, må du ta vare på profilkatalogen til Thunderbird. Dette er en mappe som lagrer all e-post, RSS-kanaler og newsmeldinger, og finnes et eller annet sted under din Windows-profil, eksempelvis i C:\Documents and Settings\(dittbrukernavn)\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\(profil).

Import på Mac

Vel etablert på Mac, installerer du samme versjon av Thunderbird som du benyttet på Windows. Deretter oppretter du alle e-postkontoene du hadde, men laster ikke ned e-post eller oppretter mapper. Opprett også newskonto.

Deretter finner du frem profilmappen du tok med deg fra Windows. I denne finner du et oppsett omtrent identisk som det du finner i /users/(dittbrukernavn)/Library/Thunderbird/Profiles/. Kopier mappene inne i profilen for hver e-postkonto, newskonto og RSS inn til respektive mapper på din Mac. Dette bør være ganske selvforklarende.

Og vips, du har transportert din Thunderbirdprofil fra Windows til Mac. :-)

Neste gang ser jeg på utfordringene rundt bruk av NTFS-formaterte disker under Mac.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt