Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Flytting av Thunderbird fra Windows til Mac

12.02.07

Mozilla Thunderbird

Når man migrerer fra et operativsystem til et annet, er det en del utfordringer som skal løses på veien. For meg var en av disse utfordringene å migrere data fra Thunderbird på Windows til Thunderbird på Mac. Det vil si at både e-post, kontakter, usenet-poster og RSS-kanaler skal overføres. Her er oppskriften.

Før du forlater Windows

Før du forlater Windows, må du ta vare på profilkatalogen til Thunderbird. Dette er en mappe som lagrer all e-post, RSS-kanaler og newsmeldinger, og finnes et eller annet sted under din Windows-profil, eksempelvis i C:\Documents and Settings\(dittbrukernavn)\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\(profil).

Import på Mac

Vel etablert på Mac, installerer du samme versjon av Thunderbird som du benyttet på Windows. Deretter oppretter du alle e-postkontoene du hadde, men laster ikke ned e-post eller oppretter mapper. Opprett også newskonto.

Deretter finner du frem profilmappen du tok med deg fra Windows. I denne finner du et oppsett omtrent identisk som det du finner i /users/(dittbrukernavn)/Library/Thunderbird/Profiles/. Kopier mappene inne i profilen for hver e-postkonto, newskonto og RSS inn til respektive mapper på din Mac. Dette bør være ganske selvforklarende.

Og vips, du har transportert din Thunderbirdprofil fra Windows til Mac. :-)

Neste gang ser jeg på utfordringene rundt bruk av NTFS-formaterte disker under Mac.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler