Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bedriftsguiden slår under beltestedet

21.02.07

Du har kanskje fått med deg mine poster om hvordan Nettkatalogen og Bedriftsguiden bruker advokater til å true kritiske bloggere til taushet. Bloggere som forteller om de mer suspekte metodene disse katalogtjenestene bruker i sin forretningsvirksomhet.

Så langt har Jarle fått bred støtte i sine poster, og senest fikk han positiv omtale i Dagbladet. Man skulle tro at slaget var vunnet. Jarle har sitt på det tørre og alle er enige om at Jarles påstander er god fisk. Bortsett fra Bedriftsguiden.

Bedriftsguiden har satt opp sin egen «weblogg«, hvor de sprer direkte feilaktige påstander om Jarle. Når jeg skriver weblogg i anførselstegn, er det fordi de ikke tillater verken kommentarer eller tilbaketråkk. Snakk om feighet. Heldigvis er Jarle en oppegående og slagkraftig mann, så han tilbakeviser påstandene i sin egen weblogg.

Dette er direkte patetisk av Bedriftsguiden. I stedet for å lytte til kritikken, og handle deretter, tar de på seg boksehanskene og starter å slå under beltestedet. Det eneste Bedriftsguiden oppnår er å ødelegge noe som kunne blitt en merkevare. All oppmerksomheten rundt deres virksomhet, har imidlertid bidratt til å ødelegge sitt eget navn og rykte for godt.

Jeg følger saken videre, og ønsker Jarle lykke til! Hjelp og støtte finner han alltid her!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt