Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Du trenger ikke Vista

21.02.07

Foreløpig, bør jeg vel legge til. Jeg har den siste tiden lyttet til diverse diskusjoner for hvorfor man skal oppgradere fra Windows XP til Vista. I denne posten har jeg ramset opp argumentene jeg har fått servert og lest meg til, og serverer alternativer i retur. Ved å la være å oppgradere er det penger å spare.

Windows Media Center, Windows Photo Gallery, Windows Movie Maker og Windows Media Player 11

Som alternativer til disse produktene anbefaler jeg blant annet MythTV og Picasa. Windows Movie Player 11 og Movie Maker finnes allerede for XP.

Internet Explorer 7 og Windows Defender

Jeg har i en årrekke foretrukket Mozilla Firefox, som er en langt bedre nettleser enn Internet Explorer 7. Med Firefox og sunn fornuft blir Windows Defender overflødig, men det finnes alternativer for paranoide anti-ware-tilhengere.

Foreldrekontroll

Dette er en bra funksjon for foreldre som ikke forstår hvorfor man skal snakke med barna, men i stedet sperre dem ute fra maskinen. Alternativet heter «Prat med barna dine!» Det er ikke en gang et forsøk på å være morsom.

Innebygget søk

Denne funksjonen er det ikke mulig å skru av i Windows Vista. Så ble jeg i hvert fall fortalt av Microsoft på lanseringen. For deg som derimot liker å kontrollere programvaren din selv, fungerer Google Desktop Search glimrende.

Moderne og brukervennlig brukergrensesnitt

Lavere skatt, glattere hud! Ja da, vi har hørt det før. Er du derimot glad i å søle til maskinen din med fancy grensesnitt, finnes det tillegg til Windows XP som både lar deg få Vista- eller OS X-utseende.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt