Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Favicon

26.02.07

Et favicon er det lille ikonet som befinner seg foran URL-en i adressefeltet på nettleseren, omtrent slik:

Favicon på bekkelund.net

Et favicon er ingen ny oppfinnelse, men jeg får rett som det er henvendelser om hvordan man lager et favicon og plasserer det i koden. Her er oppskriften:

 1. Velg deg et bilde som skal brukes som favicon. Bildet kan være hva som helst, men må ha samme høydre- / breddeforhold. Det vil si at det må være like høyt som det er bredt. Velg helst et bilde som ikke har for mye detaljer, slik at du kan se sluttresultatet.
 2. Et kjapt søk på Google bringer meg til siden jeg bruker for å generere selve ikonet. Velg for all del ikke et animert ikon, vær så snill.
 3. Når ikonet blir generert, sitter du igjen med en liten, pakket fil. Denne inneholder ikonet du ønsker å bruke, med det naturlige navnet «favicon.ico». Denne filen laster du opp til roten av din webtjener, for eksempel slik: http://www.bekkelund.net/favicon.ico.
 4. Det neste du skal gjøre er å implementere ikonet i koden på siden din. Det gjør du ved å plassere koden <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" /> i head-elementet.
 5. Vips, du har tatt i bruk ditt eget favicon.
Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt