Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Favicon

26.02.07

Et favicon er det lille ikonet som befinner seg foran URL-en i adressefeltet på nettleseren, omtrent slik:

Favicon på bekkelund.net

Et favicon er ingen ny oppfinnelse, men jeg får rett som det er henvendelser om hvordan man lager et favicon og plasserer det i koden. Her er oppskriften:

  1. Velg deg et bilde som skal brukes som favicon. Bildet kan være hva som helst, men må ha samme høydre- / breddeforhold. Det vil si at det må være like høyt som det er bredt. Velg helst et bilde som ikke har for mye detaljer, slik at du kan se sluttresultatet.
  2. Et kjapt søk på Google bringer meg til siden jeg bruker for å generere selve ikonet. Velg for all del ikke et animert ikon, vær så snill.
  3. Når ikonet blir generert, sitter du igjen med en liten, pakket fil. Denne inneholder ikonet du ønsker å bruke, med det naturlige navnet “favicon.ico”. Denne filen laster du opp til roten av din webtjener, for eksempel slik: http://www.bekkelund.net/favicon.ico.
  4. Det neste du skal gjøre er å implementere ikonet i koden på siden din. Det gjør du ved å plassere koden <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" /> i head-elementet.
  5. Vips, du har tatt i bruk ditt eget favicon.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler