Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kollektiveksperimentet

28.02.07

Nationaltheatret stasjon - © Martin Bekkelund

I den kontinuerlige jakten på å bli et bedre menneske, har jeg gått over til å benytte kollektivtransport for å komme meg på jobb. For en konsulent, som ofte er ute hos kunder, kan dette bli en utfordring. Som mange har fått med seg, er Oslo Sporveier ikke helt i takt med tiden, så jeg har brukt en måned på denne posten, som en slags dagbok over kollektivsituasjonen i Oslo og omegn.

  • NSB har virkelig skjerpet seg. Antall forsinkede avganger kan nesten telles på én hånd.
  • T-banen har vognsett som fyller 40 år i år, men i dette tilfellet er retro ikke trendy. Vognsettene er svært slitt og lukter ikke bra.
  • T-banen sliter fortsatt med å gi riktig informasjon på skjermene. Jeg kan ikke huske å ha sett riktig informasjon en eneste dag.
  • Månedskort koster 1540,- kroner. Det gir en tur-pris på omtrent 36,- kroner. Med tanke på at enkeltbillett for samme turen koster 80,- kroner, er det ikke ille.
  • Det er ikke nevneverdig raskere med kollektivt enn med bil, men det gir deg ikke magesår av køen på Drammensveien.
  • Kombinasjonen av tid / pris gjør at fortsatt mange velger bil. Det må både bli billigere og raskere å reise kollektivt.

Jeg er uansett veldig fornøyd så langt, og kommer til å fortsette med kollektivtransport.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt