Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kollektiveksperimentet

28.02.07

Nationaltheatret stasjon - © Martin Bekkelund

I den kontinuerlige jakten på å bli et bedre menneske, har jeg gått over til å benytte kollektivtransport for å komme meg på jobb. For en konsulent, som ofte er ute hos kunder, kan dette bli en utfordring. Som mange har fått med seg, er Oslo Sporveier ikke helt i takt med tiden, så jeg har brukt en måned på denne posten, som en slags dagbok over kollektivsituasjonen i Oslo og omegn.

 • NSB har virkelig skjerpet seg. Antall forsinkede avganger kan nesten telles på én hånd.
 • T-banen har vognsett som fyller 40 år i år, men i dette tilfellet er retro ikke trendy. Vognsettene er svært slitt og lukter ikke bra.
 • T-banen sliter fortsatt med å gi riktig informasjon på skjermene. Jeg kan ikke huske å ha sett riktig informasjon en eneste dag.
 • Månedskort koster 1540,- kroner. Det gir en tur-pris på omtrent 36,- kroner. Med tanke på at enkeltbillett for samme turen koster 80,- kroner, er det ikke ille.
 • Det er ikke nevneverdig raskere med kollektivt enn med bil, men det gir deg ikke magesår av køen på Drammensveien.
 • Kombinasjonen av tid / pris gjør at fortsatt mange velger bil. Det må både bli billigere og raskere å reise kollektivt.

Jeg er uansett veldig fornøyd så langt, og kommer til å fortsette med kollektivtransport.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt