Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kudos

06.03.07

Jeg har lenge vurdert å hive meg på bølgen av Kudos-brukere. Det er imidlertid noen småting som har gjort at jeg har latt være så langt, og nå ønsker jeg ditt syn på saken.

Om Kudos

Kudos ønsker å være et norsk alternativ til Digg.com, og beskriver seg selv som følger:

Kudos.no er et nettsted med linker til ting som skjer på nettet, der brukerne selv legger inn alle sakene. Et stemmesystem sørger for å rangere sakene etter popularitet.

Prinsippet er enkelt: synes du en sak er verdig, trykker du på “Gi kudos”-knappen, og saken får en stemme fra deg. Forsidene og topplistene oppdateres automatisk, så du til enhver tid kan se hva som er hottest på nettet akkurat nå.

Ulemper med Kudos

Informasjonskapsler (cookies)

Det første som møter meg når jeg besøker Kudos, er en melding om at jeg må akseptere informasjonskapsler:

Kudos.no fungerer ikke uten at du tillater bruk av cookies i nettleseren din.

Dette i seg selv er helt uproblematisk, men for spesielt interesserte, som meg selv, hadde jeg satt stor pris på mer informasjon om hva de bruker informasjonkapsler til, for eksempel med en peker til en egen side, “Les mer om informasjonskapsler fra Kudos“. Hvis jeg skal gjette, tipper jeg at kombinasjonen av IP-adresse og informasjonskapsel lagrer informasjon om hvilke saker man har gitt kudos til. Hvem vet?

Hvem står bak Kudos?

Kudos er et prosjekt av ITavisen.no. Jeg har tidligere ymtet frempå noen ord om ITavisen.no, som jeg har sluttet å lese for lenge siden. Hvis Kudos kjøres etter samme mal, har jeg ikke tenkt å bli bruker.

Replikering

Med Kudos replikerer man mer eller mindre sine egne saker til Kudos. Videre er det mulig å kommentere saker på Kudos, noe som igjen sørger for redusert antall kommentarer i den originale artikkelen. Dette siste punktet er nok til at jeg ikke ønsker å bruke Kudos. Kommentarer til saker jeg skriver vil jeg ha på eget nettsted.

Personlig skulle jeg gjerne sett tilsvarende funksjonalitet som en integrert, men sidestilt løsning hos Bloggarkivet.

Hva tror du om Kudos? Er det verdt å bruke? Kom gjerne med utfyllende kommentarer til hvorfor man bør, eller bør la være å bruke Kudos.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler