Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kudos

06.03.07

Jeg har lenge vurdert å hive meg på bølgen av Kudos-brukere. Det er imidlertid noen småting som har gjort at jeg har latt være så langt, og nå ønsker jeg ditt syn på saken.

Om Kudos

Kudos ønsker å være et norsk alternativ til Digg.com, og beskriver seg selv som følger:

Kudos.no er et nettsted med linker til ting som skjer på nettet, der brukerne selv legger inn alle sakene. Et stemmesystem sørger for å rangere sakene etter popularitet.

Prinsippet er enkelt: synes du en sak er verdig, trykker du på «Gi kudos»-knappen, og saken får en stemme fra deg. Forsidene og topplistene oppdateres automatisk, så du til enhver tid kan se hva som er hottest på nettet akkurat nå.

Ulemper med Kudos

Informasjonskapsler (cookies)

Det første som møter meg når jeg besøker Kudos, er en melding om at jeg må akseptere informasjonskapsler:

Kudos.no fungerer ikke uten at du tillater bruk av cookies i nettleseren din.

Dette i seg selv er helt uproblematisk, men for spesielt interesserte, som meg selv, hadde jeg satt stor pris på mer informasjon om hva de bruker informasjonkapsler til, for eksempel med en peker til en egen side, «Les mer om informasjonskapsler fra Kudos«. Hvis jeg skal gjette, tipper jeg at kombinasjonen av IP-adresse og informasjonskapsel lagrer informasjon om hvilke saker man har gitt kudos til. Hvem vet?

Hvem står bak Kudos?

Kudos er et prosjekt av ITavisen.no. Jeg har tidligere ymtet frempå noen ord om ITavisen.no, som jeg har sluttet å lese for lenge siden. Hvis Kudos kjøres etter samme mal, har jeg ikke tenkt å bli bruker.

Replikering

Med Kudos replikerer man mer eller mindre sine egne saker til Kudos. Videre er det mulig å kommentere saker på Kudos, noe som igjen sørger for redusert antall kommentarer i den originale artikkelen. Dette siste punktet er nok til at jeg ikke ønsker å bruke Kudos. Kommentarer til saker jeg skriver vil jeg ha på eget nettsted.

Personlig skulle jeg gjerne sett tilsvarende funksjonalitet som en integrert, men sidestilt løsning hos Bloggarkivet.

Hva tror du om Kudos? Er det verdt å bruke? Kom gjerne med utfyllende kommentarer til hvorfor man bør, eller bør la være å bruke Kudos.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt