Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Jeg ønsker ditt bidrag til sokemotoroptimalisering.no

07.03.07

Status quo

Nettstedet sokemotoroptimalisering.no har blitt en suksess på flere måter. Aller først er jeg glad over å være første treff i Google ved søk på ordet «søkemotoroptimalisering». I tillegg har jeg fått masse henvendelser fra bedrifter som først og fremst ønsker en analyse av sitt nettsted. Den siste telefonen var fra en stor, kjent avis som skal forbli anonym.

Hensikten min har imidlertid aldri vært å tjene penger på dette nettstedet. Hensikten er utelukkende å bevise at man oppnår best rangering i søkemotorene ved å arbeide etter boka og spillereglene. Det har jeg også oppnådd.

Videre utvikling

Nå ønsker jeg din bistand til videre utvikling av sokemotoroptimalisering.no. Innholdet som står der i dag er nok til at teknisk kyndige mennesker som for eksempel webutviklere, kan iverksette tiltak for oppnå forbedret indeksering. Imidlertid har jeg fått et par innspill som ønsker mer informasjon om den redaksjonelle delen av søkemotoroptimalisering.

I denne anledning har jeg tenkt litt, og kommet opp med følgende seksjoner som bør inkluderes på nettstedet:

 • Mer om META-elementer
 • Hvordan bruker en gjennomsnittsbruker en søkemotor
 • Hva er en landingsside, hva skal den inneholde og hvordan bør den se ut
 • Hvordan utforme redaksjonelle overskrifter
 • Hvilke elementer må du som et minimum benytte
 • Hva er Google PageRank og hvordan virker det
 • Hvordan søkemotoroptimalisere for flere enn bare Google
 • Hva betyr globalmeny, toppmeny, venstre– / høyremeny og navigasjonssti for indeksering og brukervennlighet
 • Eksempelsider og Best Practice med XHTML og PHP
 • Ulovlige teknikker
 • Sjekkliste for deg som skal handle webløsning
 • Sikre tegn på en useriøs aktør
 • Hva er robots.txt, og hvordan jeg benytte den på mitt nettsted
 • Hva er sitemaps og hvordan bruker du dem
 • Hvordan identifisere nøkkelord
 • Hvordan lage gode URL–er med Apache
 • Når bør du annonsere
 • Indeksering av dynamisk generert innhold
 • Gratisverktøy du har glede og nytte av
 • Viktigheten av innkommende pekere og hvordan skaffe seg slike

Dette er kun tanker om hvilke seksjoner jeg ser som nyttig. Kanskje det er i overkant mye? Dersom du er av en annen oppfattelse er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar, eller kontakte meg via mitt kontaktskjema.

Hvordan kan du bidra?

Når det gjelder innholdet i hver seksjon, trenger jeg hjelp. Din hjelp! Jeg har ikke nok kompetanse til å lage en grundig seksjon for alle seksjonene omtalt over. Er det seksjoner, fagområder innen søkemotoroptimalisering, eller annet relatert til listen over som du har kompetanse om, legg igjen en kommentar eller send meg ditt bidrag via mitt kontaktskjema. Skulle du ønske å bruke e-post kan du bruke mitt fornavn punktum mitt etternavn hos Googles e-posttjeneste.

Hva har du igjen for å bidra?

Det eneste jeg kan og vil tilby er hederlig omtale og en peker til ditt nettsted på bidragssiden, dersom du ønsker det. Informasjon om søkemotoroptimalisering er ingen bransjehemmelighet, det finnes ingen som vet noe ingen andre vet, og sammen vet alle svært mye. Ved å dele din kunnskap bidrar du også til et samfunn hvor økt informasjonsdeling blir normen, og du får noe gratis tilbake. Husk, alt jeg har lært om web har jeg lært fordi andre har delt sin kunnskap. Ved å bidra hjelper du andre, og du får garantert noe tilbake.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt