Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Det er ikke lett å få Get

19.03.07

Her i nabolaget er det Get som står for fjernsynsleveransen. Get har nylig lagt om til digitalt nett, og tilbyr nå digital-TV og tilgang til internett over TV-kabelen. I et brev fra Get blir jeg opplyst om at jeg kan få en oversikt over hvilke produkter jeg kan bestille på Get.no. Det skulle imidlertid vise seg vanskelig.

For å fortelle meg hvilke produkter jeg kan bestille, må Get naturlig nok vite hvem jeg er. Jeg må enten oppgi telefonnummer eller kundenummer. Ettersom jeg ikke har fasttelefon, må jeg oppgi kundenummeret. Helt flott, men skjemaet for inntasting av kundenummer ser ut som følger:

Skjema for inntasting av kundenummer formatert som XXXXXX-XX-X på Get.no

I følge veiledningen ved siden av skjemaet, skal kundenummeret være formatert som XXXXXX-XX-X. Imidlertid er kundenummeret mitt formatert som XXXXXX-X. OK, jeg forsøker å droppe det siste sifferet i skjemaet. Hva som så skjer er det vanskelig å si. Jeg blir presentert for følgende dialog:

Feilmelding på Get.no

Greit nok, men hva med å fortelle meg hvorfor? Var det kundenummeret? Krever Get.no informasjonskapsler? Er det i det hele tatt noe jeg har gjort galt?

Heldigvis for Get er jeg en tålmodig kunde som ikke lar meg stoppe av en dårlig brukerdialog, så jeg tyr til en annen metode. Tilbake til forsiden, søke frem naboens fasttelefonnummer fra Telefonkatalogen, og se hvor langt jeg kommer. Sannsynligheten for at vi kan få de samme produktene er svært stor.

Jeg taster inn naboens nummer, men får nå følgende beskjed:

Telefonnummeret er gyldig, men adressen ligger utenfor området vårt kabelnett dekker.

Jeg stiller meg tvilende til riktigheten i dette, ettersom jeg akkurat har mottatt et brev om at Get kan levere produkter via kabelnettet. Nytt forsøk, denne gangen med en annen nabos telefonnummer. Hva skjer?

Feilmelding på Get.no

Dette gidder jeg ikke å kaste bort mer tid på, så jeg går tilbake til hovedsiden for å finne litt generell informasjon om produktene. Bredbånd er fristende for en nerd, så jeg trykker på «Bredbånd». Hva skjer?

Feilmelding på Get.no

Utrolig! Dette er intet annet enn et kunststykke. Ikke en gang om jeg ville kunne jeg skapt noe så lite brukervennlig. Jeg tror ikke Get vil ha meg som kunde, men om de vil det har de i hvert fall gjort en svært god jobb med å stikke kjepper i hjulene for både bestillingsprosessen og informasjonssøk.

Konklusjonen er åpenbar. Kunder som er i bestillingsmodus skal ikke møte motstand i bestillingsprosessen. De skal ikke stilles i situasjoner hvor de sitter med ubesvarte spørsmål, og de skal definitivt ikke stilles i feilsituasjoner som denne. Jeg var klar til å bestille, jeg vet ikke hva, men jeg kunne ganske sikkert bestilt både en digital TV-pakke og tilgang til internett. Slik gikk det altså ikke.

Jeg vil for ordens skyld påpeke at jeg aksepterer informasjonskapsler fra Get.no

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt