Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Det er ikke lett å få Get

19.03.07

Her i nabolaget er det Get som står for fjernsynsleveransen. Get har nylig lagt om til digitalt nett, og tilbyr nå digital-TV og tilgang til internett over TV-kabelen. I et brev fra Get blir jeg opplyst om at jeg kan få en oversikt over hvilke produkter jeg kan bestille på Get.no. Det skulle imidlertid vise seg vanskelig.

For å fortelle meg hvilke produkter jeg kan bestille, må Get naturlig nok vite hvem jeg er. Jeg må enten oppgi telefonnummer eller kundenummer. Ettersom jeg ikke har fasttelefon, må jeg oppgi kundenummeret. Helt flott, men skjemaet for inntasting av kundenummer ser ut som følger:

Skjema for inntasting av kundenummer formatert som XXXXXX-XX-X på Get.no

I følge veiledningen ved siden av skjemaet, skal kundenummeret være formatert som XXXXXX-XX-X. Imidlertid er kundenummeret mitt formatert som XXXXXX-X. OK, jeg forsøker å droppe det siste sifferet i skjemaet. Hva som så skjer er det vanskelig å si. Jeg blir presentert for følgende dialog:

Feilmelding på Get.no

Greit nok, men hva med å fortelle meg hvorfor? Var det kundenummeret? Krever Get.no informasjonskapsler? Er det i det hele tatt noe jeg har gjort galt?

Heldigvis for Get er jeg en tålmodig kunde som ikke lar meg stoppe av en dårlig brukerdialog, så jeg tyr til en annen metode. Tilbake til forsiden, søke frem naboens fasttelefonnummer fra Telefonkatalogen, og se hvor langt jeg kommer. Sannsynligheten for at vi kan få de samme produktene er svært stor.

Jeg taster inn naboens nummer, men får nå følgende beskjed:

Telefonnummeret er gyldig, men adressen ligger utenfor området vårt kabelnett dekker.

Jeg stiller meg tvilende til riktigheten i dette, ettersom jeg akkurat har mottatt et brev om at Get kan levere produkter via kabelnettet. Nytt forsøk, denne gangen med en annen nabos telefonnummer. Hva skjer?

Feilmelding på Get.no

Dette gidder jeg ikke å kaste bort mer tid på, så jeg går tilbake til hovedsiden for å finne litt generell informasjon om produktene. Bredbånd er fristende for en nerd, så jeg trykker på “Bredbånd”. Hva skjer?

Feilmelding på Get.no

Utrolig! Dette er intet annet enn et kunststykke. Ikke en gang om jeg ville kunne jeg skapt noe så lite brukervennlig. Jeg tror ikke Get vil ha meg som kunde, men om de vil det har de i hvert fall gjort en svært god jobb med å stikke kjepper i hjulene for både bestillingsprosessen og informasjonssøk.

Konklusjonen er åpenbar. Kunder som er i bestillingsmodus skal ikke møte motstand i bestillingsprosessen. De skal ikke stilles i situasjoner hvor de sitter med ubesvarte spørsmål, og de skal definitivt ikke stilles i feilsituasjoner som denne. Jeg var klar til å bestille, jeg vet ikke hva, men jeg kunne ganske sikkert bestilt både en digital TV-pakke og tilgang til internett. Slik gikk det altså ikke.

Jeg vil for ordens skyld påpeke at jeg aksepterer informasjonskapsler fra Get.no

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler