Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nedlasting av programmer fra NRK.no

21.03.07

Har du hatt behov for å laste ned TV-programmer fra NRK.no? I utgangspunktet er det ikke mulighet for å laste ned programmer, så det krever at man ripper en sending med et egnet program. I denne posten viser jeg hvordan du ripper en sending med VLC for både Linux, Windows og Mac.

Det første du trenger er medieavspilleren VLC. Dette er en svært fleksibel og funksjonell programvare som både spiller musikk, film, nettradio og nett-TV. Når denne er installert følger du denne prosedyren:

 1. Velg ønsket TV-sending fra NRK.no.
 2. I kildekoden til siden finner du URL-en til selve TV-sendingen. Søk etter var WM_url i koden. URL-en følger rett etter, og er lang og stygg.
 3. Åpne VLC, trykk «File» og velg «Streaming / Exporting Wizard»
 4. Velg «Transcode / Save to file» og trykk «Next».
 5. Velg «Select a stream», lim inn URL-en og trykk «Next».
 6. Velg «Transcode video» og merk av for ønsket videoformat. Velg også «Transcode audio» og merk av for ønsket lydformat. Trykk «Next».
 7. Velg «Encapsulation format» og trykk «Next».
 8. Velg så hvilken fil du ønsker å lagre sendingen som på din harddisk og trykk «Next».
 9. Du får nå en oppsummering av dine valg. Trykk «Finish» for å starte ripping.

Underveis i rippingen vil du øverst se progresjon og hvilken URL-som rippes. URL-en vil være på formatet mms://.

Sendingene kan du kose deg med på iPod-en, mobiltelefonen, den bærbare PC-en, eller andre steder det ikke er hensiktsmessig å se sendingene over nettet.

Stor takk til Kyrre for tipset! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt