Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Når anti-varen blir din fiende

26.03.07

«Alle» har programvare for antivirus og spamfiltrering. Når jeg skriver «alle» mener jeg den gjennomsnittlige PC-bruker, og sannsynligheten for at du som leser dette også bruker denne typen programvare er stor.

Har du derimot tenkt igjennom hvorfor du har installert antivirusprogramvare? Eller hvordan spamfilteret ditt fungerer? Hvis ikke bør du lese videre.

På fredag sendte jeg en PDF-fil til en kunde. Imidlertid gikk det noen minutter før en e-post kom i retur med følgende tittel:

Warning: E-mail viruses detected

Først følte jeg meg som et spørsmålstegn. Det finnes ikke fungerende virus på Mac, dessuten er ikke PDF bærer av virus, og Thunderbird har heller ingen «finesser» som eksempelvis det Microsoft Outlook har. Jeg leste dermed selve e-posten som ble returnert og ristet på hodet da jeg leste følgende:

The virus detector said this about the message:
Report: Report: MailScanner: Very long filenames are good signs of attacks against Microsoft e-mail packages

Dette er nesten for dumt til å være sant. E-posten min ble slettet før den kom til mottaker, fordi filnavnet var for langt. Det som er langt verre er at mottaker ikke fikk beskjed om at antivirusprogramvaren fjernet en innkommende e-post.

Har du et bevisst forhold til hvilke filtre din innkommende e-post må igjennom før den når deg? Vet du hvordan disse fungerer, og vet du hvordan du kan endre oppsettet til de?

Jeg har ikke antivirusprogramvare. Jeg har et spamfilter som jeg selv kontrollerer og kan foreta nødvendige justeringer i.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt