Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Når anti-varen blir din fiende

26.03.07

“Alle” har programvare for antivirus og spamfiltrering. Når jeg skriver “alle” mener jeg den gjennomsnittlige PC-bruker, og sannsynligheten for at du som leser dette også bruker denne typen programvare er stor.

Har du derimot tenkt igjennom hvorfor du har installert antivirusprogramvare? Eller hvordan spamfilteret ditt fungerer? Hvis ikke bør du lese videre.

På fredag sendte jeg en PDF-fil til en kunde. Imidlertid gikk det noen minutter før en e-post kom i retur med følgende tittel:

Warning: E-mail viruses detected

Først følte jeg meg som et spørsmålstegn. Det finnes ikke fungerende virus på Mac, dessuten er ikke PDF bærer av virus, og Thunderbird har heller ingen “finesser” som eksempelvis det Microsoft Outlook har. Jeg leste dermed selve e-posten som ble returnert og ristet på hodet da jeg leste følgende:

The virus detector said this about the message:
Report: Report: MailScanner: Very long filenames are good signs of attacks against Microsoft e-mail packages

Dette er nesten for dumt til å være sant. E-posten min ble slettet før den kom til mottaker, fordi filnavnet var for langt. Det som er langt verre er at mottaker ikke fikk beskjed om at antivirusprogramvaren fjernet en innkommende e-post.

Har du et bevisst forhold til hvilke filtre din innkommende e-post må igjennom før den når deg? Vet du hvordan disse fungerer, og vet du hvordan du kan endre oppsettet til de?

Jeg har ikke antivirusprogramvare. Jeg har et spamfilter som jeg selv kontrollerer og kan foreta nødvendige justeringer i.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler