Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Stativ

19.04.07

Det gikk forbausende kort tid før jeg så behov for et skikkelig stativ til kameraet. Det er faktisk så undervurdert, at hvis du vurderer å kjøpe et skikkelig kamera, kan jeg anbefale deg å kjøpe et skikkelig stativ samtidig. Det vil ikke gå mange dagene før du får lyst til å prøve nattfotografering, eller makrofotografering i skogen.

Før du kjøper et stativ er det viktig å tenke igjennom hva du ønsker å bruke det til, og hvor du ønsker å ta det med deg. Selv ønsket jeg et stativ som både lar seg bruke til tradisjonell fotografering, for eksempel om natten, i tillegg til et stativ som kan felles helt ned og benyttes til makrofotografering.

For meg falt valget på et Benro A-198 stativ med et Manfrotto Junior Geared Head 410 hode. Stativet er fleksibelt nok til å la meg stå oppreist med mine 192 centimeter når jeg fotograferer, samtidig som det kan felles helt ned slik at linsen berører bakken. Hodet justeres med tre skruer for rotasjon rundt tre akser. Justeringen er svært presis, et must for oss med ekstrem fetisj for struktur og symetri. Både hode og stativ har libelle for å sikre at kameraet er i vater.

Stativet leveres med både bæreveske, men den er for liten når hodet er montert. Heldigvis har Benro vært ute en vinterdag før, og leverer med en bærestropp som kan brukes uavhengig av vesken.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter Foto

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler