Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

19.04.07

Ubuntu - Linux for human beings

Den halvårlige versjonen av Ubuntu blir sluppet i dag, med versjonsnummer 7.04 og kodenavn «Feisty Fawn». I pressemeldingen kan man lese følgende:

While millions consider whether to pay for Vista, the Ubuntu project releases its secure, high performance, free desktop and server editions.

Ubuntu kommer altså i to versjoner, en for skrivebordet og en for tjenere. Begge er gratis. Versjonsnummereringen er den mest gjennomtenkte jeg har vært borti av programvare. 7.04 består av 7 for 2007 og 04 for april. Enkelt og oversiktlig.

Nytt i skrivebordsversjonen:

 • Eget verktøy for deg som flytter fra Windows til Ubuntu. Verktøyet tar med blant annet dine nettleserfavoritter (Internet Explorer og Firefox), skrivebordsbakgrunner, IM-kontakter og andre essensielle data fra din gamle Windows-installasjon.
 • Enklere multimediastøtte. Ubuntu har aldri levert med kodeker for blant annet MP3, ettersom dette er et proprietært og lisensiert format. Nå gjør Ubuntu det enkelt å installere kodeker for de mest vanlige multimediaformatene.
 • Forbedret funksjonalitet i tynnklienten for lyd og print.

I tillegg er det gjort en rekke forbedringer i driverstøtten for maskinvare.

De som måtte ha syke drømmer om Vista-liknende effekter, kan enkelt installere Beryl, et tillegg som må oppleves.

For de som ikke har fått med seg installasjonsprosedyren i de siste versjonene, starter man maskinen fra en CD eller DVD. Deretter startes Ubuntu fra CD-en / DVD-en, og man har mulighet til å prøvekjøre Ubuntu før man installerer. For å installere dobbeltklikker man et ikon på skrivebordet, og kan blant annet lese nettaviser under installasjonen. Et praktisk alternativ for de med paranoia for tekstbaserte installasjonsveivisere.

Nytt i tjenerversjonen:

 • Apache 2.2.3
 • MySQL 5.0.38
 • PHP 5.2.1

Ovennevnte programvare er selvfølgelig opsjoner under installasjonen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt