Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

19.04.07

Ubuntu - Linux for human beings

Den halvårlige versjonen av Ubuntu blir sluppet i dag, med versjonsnummer 7.04 og kodenavn “Feisty Fawn”. I pressemeldingen kan man lese følgende:

While millions consider whether to pay for Vista, the Ubuntu project releases its secure, high performance, free desktop and server editions.

Ubuntu kommer altså i to versjoner, en for skrivebordet og en for tjenere. Begge er gratis. Versjonsnummereringen er den mest gjennomtenkte jeg har vært borti av programvare. 7.04 består av 7 for 2007 og 04 for april. Enkelt og oversiktlig.

Nytt i skrivebordsversjonen:

  • Eget verktøy for deg som flytter fra Windows til Ubuntu. Verktøyet tar med blant annet dine nettleserfavoritter (Internet Explorer og Firefox), skrivebordsbakgrunner, IM-kontakter og andre essensielle data fra din gamle Windows-installasjon.
  • Enklere multimediastøtte. Ubuntu har aldri levert med kodeker for blant annet MP3, ettersom dette er et proprietært og lisensiert format. Nå gjør Ubuntu det enkelt å installere kodeker for de mest vanlige multimediaformatene.
  • Forbedret funksjonalitet i tynnklienten for lyd og print.

I tillegg er det gjort en rekke forbedringer i driverstøtten for maskinvare.

De som måtte ha syke drømmer om Vista-liknende effekter, kan enkelt installere Beryl, et tillegg som må oppleves.

For de som ikke har fått med seg installasjonsprosedyren i de siste versjonene, starter man maskinen fra en CD eller DVD. Deretter startes Ubuntu fra CD-en / DVD-en, og man har mulighet til å prøvekjøre Ubuntu før man installerer. For å installere dobbeltklikker man et ikon på skrivebordet, og kan blant annet lese nettaviser under installasjonen. Et praktisk alternativ for de med paranoia for tekstbaserte installasjonsveivisere.

Nytt i tjenerversjonen:

  • Apache 2.2.3
  • MySQL 5.0.38
  • PHP 5.2.1

Ovennevnte programvare er selvfølgelig opsjoner under installasjonen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Linux

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler