Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvordan klarte vi oss uten bredbånd?

14.05.07

Jeg er hjemme. Hjemme har jeg bredbånd fra Telenor. Det fungerer stort sett smertefritt. Stort sett. Men ikke i dag. I dag er internettforbindelsen syk. Gjennomsnittlig nedlastingshastighet ligger på 64 kbit/s, så jeg måtte ringe teledoktoren som skulle fikse linja mi i morgen.

I mellomtiden får jeg rare déjà vu-fornemmelser fra tiden med ISDN, og ISDN er jo bare 90-talls. Det er som om jeg blir warpet tilbake til 1996.

Når jeg surfer rundt i denne sirupaktige hastigheten innser jeg at de har skjedd noe med nettet på ti år. Så sakte som dette gikk det ikke for ti år siden. Det virket i hvert fall ikke slik, så jeg innbiller meg at vi heller har lempet på med båndbreddeintensivt innhold. Skulle du ha lite å finne på kan du jo ta turen innom Wayback Machine hos Internet Archive, og se hvordan nettet faktisk så ut for ti år siden. En ting er sikkert: jeg gremmes av meg selv.

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler