Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Navnet ditt som merkevare

04.06.07

Martin glaner

På en samling om fri programvare for et par uker siden, fikk jeg høre at jeg var svært flink til å bygge meg selv som en merkevare. Først ble jeg litt paff, så litt forlegen, før jeg fikk takket for komplimentet. Jeg har aldri vurdert meg selv som en merkevare.

Bakgrunnen for uttalelsen var mitt utsagn om at vi nordmenn må være flinkere til å skryte av hverandre, og oss selv. Det finnes alt for mange suksesshistorier som aldri blir fortalt, fordi personene historiene involverer tenker på det som hverdagslige ting. Hvis det er typisk norsk å være god, må det også være lov til å skryte av det.

Har du sett på deg selv som en merkevare? Har du vurdert verdien av å profilere navnet ditt i strategiske sammenhenger? Hva er egentlig navnet ditt verdt? Jeg har ikke svaret på noen av spørsmålene, men lufter her noen tanker om det å være sin egen merkevare.

Et oppriktig engasjement

Det første og viktigste du trenger, er et oppriktig engasjement for en sak du brenner for. Har du engasjementet kommer automatisk også faglig kompetanse, som igjen fører til faglig tyngde og argumenter som underbygger troverdigheten til ditt engasjement og saken du brenner for. Et oppriktig engasjement bringer deg svært mye lenger enn bare viljen og ønsket om å profilere seg.

Hvor skal du profilere deg?

Hvor befinner ditt nettverk seg? Samles de hver torsdag på den lokale baren for å prate litt fag over en øl? Diskuterer de på nettet, og i tilfelle hvor? Fagdiskusjoner oppstår der fagpersoner møtes, enten det er fysisk eller på nettet. Verdien av tilstedeværelse i slike fora er sterkt undervurdert.

Selv stiller jeg på FriProg, UXnet, XP, The Oslo Lean Software Development Meetup og eZUG, for å nevne noen faglige steder du kan dumpe på meg. På nettet leser jeg en del fagblogger, diskusjonsforum og Usenet.

Verdien av sosiale nettverk

Nettet er fullt av sosiale nettverk, enten de er faglig relaterte, eller mer av den uformelle typen. LinkedIn og Facebook trenger neppe ytterligere introduksjon. Personlig ser jeg ikke riktig potensialet til det store utbyttet gjennom tilstedeværelse i disse nettverkene, men jeg er sikker på at det er bedre å være til stede enn å la være.

Uten sammenligning for øvrig, står Facebook for en ganske god andel av trafikken hit til bekkelund.net. Jeg har i tillegg blitt tilbudt jobb via Facebook.

Hvordan få en fot innenfor

De tidligere omtalte nettverkene er ikke en hemmelig kult hvor man må utføre obskøne ritualer for å få innpass. I hvert fall ikke nettverkene jeg henger rundt i. Du trenger som nevnt engasjement og faglig tyngde, så kommer resten av seg selv. Folk lytter til engasjerte fagfolk, leser det de skriver og hører på det som sies.

Medieomtale

All omtale er god omtale, heter det visstnok. Det er jeg ganske langt på vei enig i, selv om medieomtale i dagens nettaviser ofte kan få ødelagt hele poenget med sure, ukvalifiserte kommentarer. Uansett, det er lov å skryte av seg selv, også til mediene. De er langt mer lydhøre enn det man skulle tro. Et eksempel er min gode venn og tidligere kollega Vidar Top sine mange artikler som er publisert på Digi.no

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler