Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Oppretthold tilkoblingen til NIX, Telenor

21.06.07

I går bestemte jeg meg for å si opp mitt ADSL-abonnement fra Telenor, dersom Telenor gjennomfører sin beslutning om å trekke seg fra NIX, Norges knutepunkt for internettrafikk.

For å gjøre analogien enkel, kan du sammenligne NIX med offentlig vei, mens Telenor nå har valgt å bygge sitt eget veinett. For å få lov til å kjøre på Telenors veinett, må innholdsleverandører betale penger til Telenor, dersom Telenor ønsker det. Skal du eksempelvis lese en nettavis, må nettavisen betale penger til Telenor for at Telenors kunder skal kunne lese nettavisen.

Dette er en politikk som er svært uforenelig med mine syn på hvordan internett skal fungere, og jeg kommer derfor til å gå ut av mitt eksisterende kundeforhold til Telenor, dersom de gjennomfører beslutningen. Samtidig kommer jeg til å sende et brev til Telenor, hvor jeg klargjør for mitt syn og hvorfor Telenors valg om å trekke seg fra NIX gjør at jeg forlater dem.

Ingen er tjent med at Telenor trekker seg fra NIX. Verken de som liker Telenor, eller de som ikke liker dem. Hovedårsaken til dette er at de som er tilknyttet NIX har inngått en avtale om ikke å prioritere noen nettsteder fremfor andre. Ved å trekke seg fra NIX står Telenor fritt til å selv kunne velge hvilke nettsteder deres kunder skal få tilgang til eller ei.

Jeg oppfordrer alle til å legge igjen en kommentar, for å presse frem en omgjøring av beslutningen fra Telenor! Kommentarene kommer jeg til å vedlegge brevet til Telenor, så nå har du sjansen til å la din stemme telle!

Ytterligere lesing:

Oppdatering

Jeg har opprettet et ferdig dokument, som du kan fylle ut og sende til Telenor. Dokumentet kan lastes ned som Open Document Format eller Microsoft Word. Last ned dokumentet, gjør nødvendige endringer, lagre det som PDF og send det til Informasjonssjef Atle Lessum på e-post atle.lessum@telenor.com.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler