Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vil du ha meg som kunde?

27.06.07

Sommeren har for lengst kommet til Østlandet, og Oslo ligger badet i sol og temperaturer midt på tjuetallet. Tross sol og varme, er det allikevel en del handleglade mennesker ute. En av disse er min samboer, som i dag opplever noe ganske spesielt, men som allikevel skjer mange av oss.

Min samboer befinner seg i en av de største klesbutikkene i Norge, hvor hun har plukket ut en god del varer, og er på vei mot kassen. Det er bare ett problem: Det finnes ingen kasse. Hun befinner seg altså i en diger butikk, hvor handlelystne mennesker kan plukke med seg klær, men ikke kan få betale. Skuffet og irritert legger hun fra seg klærne og forlater butikken, ganske sur over å ha brukt så mye tid på å plukke ut varer hun ikke kan kjøpe.

Problemstillingen er helt reell, og ikke engang veldig spesiell. Min samboer befinner seg i en nettbutikk.

Helt eksakt består problemet av at det ikke finnes en «Gå til kassen»-knapp hvis hun handler på sin egen PC. Utover dette har jeg ingen forklaring på hvorfor det ikke finnes et sted å avslutte salget.

Forståsegpåere vi sikkert hevde at småkjeksene ikke har tilgang til prosessoren, at ad-waren synes harddisken er slem, at nettbutikken ikke er venner med operativsystemet eller andre tekniske forutsetninger som ei handleglad jente i tjueårene glatt gir faen i.

Moralen i denne posten er at du som lager nettbutikk ikke skal legge hindre i veien for dine kunder. I hvert fall ikke uten å opplyse om det.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt