Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vil du ha meg som kunde?

27.06.07

Sommeren har for lengst kommet til Østlandet, og Oslo ligger badet i sol og temperaturer midt på tjuetallet. Tross sol og varme, er det allikevel en del handleglade mennesker ute. En av disse er min samboer, som i dag opplever noe ganske spesielt, men som allikevel skjer mange av oss.

Min samboer befinner seg i en av de største klesbutikkene i Norge, hvor hun har plukket ut en god del varer, og er på vei mot kassen. Det er bare ett problem: Det finnes ingen kasse. Hun befinner seg altså i en diger butikk, hvor handlelystne mennesker kan plukke med seg klær, men ikke kan få betale. Skuffet og irritert legger hun fra seg klærne og forlater butikken, ganske sur over å ha brukt så mye tid på å plukke ut varer hun ikke kan kjøpe.

Problemstillingen er helt reell, og ikke engang veldig spesiell. Min samboer befinner seg i en nettbutikk.

Helt eksakt består problemet av at det ikke finnes en “Gå til kassen”-knapp hvis hun handler på sin egen PC. Utover dette har jeg ingen forklaring på hvorfor det ikke finnes et sted å avslutte salget.

Forståsegpåere vi sikkert hevde at småkjeksene ikke har tilgang til prosessoren, at ad-waren synes harddisken er slem, at nettbutikken ikke er venner med operativsystemet eller andre tekniske forutsetninger som ei handleglad jente i tjueårene glatt gir faen i.

Moralen i denne posten er at du som lager nettbutikk ikke skal legge hindre i veien for dine kunder. I hvert fall ikke uten å opplyse om det.

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er SVP Business Development, International Growth hos Documaster. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler