Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Prioritet utestengt fra Google

19.07.07

I skrivende stund er det allerede et velkjent faktum at det norske søkemotoroptimaliseringsfirmaet Prioritet har bedrevet omfattende juks i sitt arbeid med å søkemotoroptimalisere nettsteder for deres kunder. Prioritet er for øyeblikket utestengt fra Google. Det er lite jeg kan tilføre det glimrende arbeidet som har vært utført av Gunnar Bråthen, Roar Eriksen og Per-Erik Skramstad.

Imidlertid presenterer jeg her hvordan Prioritet har utført arbeidet, ettersom de har utført arbeid for en av våre kunder.

For en tid tilbake inngikk en kunde av oss kontrakt med Prioritet om søkemotoroptimalisering av vår kundes nettsted. Hva denne kontrakten inneholdt vet jeg ikke, men som leverandør av nettstedet fikk vi beskjed om å implementere to kodebiter i løsningen. Jeg var ikke involvert i arbeidet med å plassere koden på nettstedet, så jeg vet dessverre ikke hvilken dialog vår utvikler har hatt med kunden om denne jobben.

Den omtalte koden genererte skjulte XHTML-menyer som ble stilsatt med CSS. Når man ser på hvordan koden ble implementert, var det ingen tvil om at koden var utarbeidet eksplisitt for søkemotorer, og ikke for brukere. Koden har vi nå fjernet fra kundens nettsider, og fremstår igjen som et nettsted i tråd med søkemotorenes retningslinjer.

Vår kunde vil følge opp Prioritet med tanke på de siste dagers avsløringer. Det er hevet over enhver tvil at dette vil få store konsekvenser for Prioritet.

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er SVP Business Development, International Growth hos Documaster. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler