Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Prioritet utestengt fra Google

19.07.07

I skrivende stund er det allerede et velkjent faktum at det norske søkemotoroptimaliseringsfirmaet Prioritet har bedrevet omfattende juks i sitt arbeid med å søkemotoroptimalisere nettsteder for deres kunder. Prioritet er for øyeblikket utestengt fra Google. Det er lite jeg kan tilføre det glimrende arbeidet som har vært utført av Gunnar Bråthen, Roar Eriksen og Per-Erik Skramstad.

Imidlertid presenterer jeg her hvordan Prioritet har utført arbeidet, ettersom de har utført arbeid for en av våre kunder.

For en tid tilbake inngikk en kunde av oss kontrakt med Prioritet om søkemotoroptimalisering av vår kundes nettsted. Hva denne kontrakten inneholdt vet jeg ikke, men som leverandør av nettstedet fikk vi beskjed om å implementere to kodebiter i løsningen. Jeg var ikke involvert i arbeidet med å plassere koden på nettstedet, så jeg vet dessverre ikke hvilken dialog vår utvikler har hatt med kunden om denne jobben.

Den omtalte koden genererte skjulte XHTML-menyer som ble stilsatt med CSS. Når man ser på hvordan koden ble implementert, var det ingen tvil om at koden var utarbeidet eksplisitt for søkemotorer, og ikke for brukere. Koden har vi nå fjernet fra kundens nettsider, og fremstår igjen som et nettsted i tråd med søkemotorenes retningslinjer.

Vår kunde vil følge opp Prioritet med tanke på de siste dagers avsløringer. Det er hevet over enhver tvil at dette vil få store konsekvenser for Prioritet.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt