Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvordan teste nettlesere på andre plattformer

23.07.07

En av de største utfordringene webutviklere står overfor er testing i nettlesere på andre plattformer enn den man utvikler på. For meg som bruker Mac er testing i Internet Explorer (IE) en utfordring, ettersom jeg ikke har Windows på min maskin.

I testfasen tester vi det vi kaller 3 x 3, et begrep jeg selv har funnet på. 3 x 3 innebærer testing av tre nettleser på tre plattformer:

 • Windows: IE, Firefox, Opera
 • Linux: Firefox, Opera, Konqueror
 • Mac: Firefox, Opera, Safari

Når man tester 3 x 3 oppstår det én utfordring, nemlig å teste IE hvis man utvikler på andre plattformer enn Windows. Alle andre nettlesere lar seg teste uten kostnader eller problemer. Firefox er gratis og finnes for alle plattformer, Opera er gratis og finnes for alle plattformer, og Safari finnes for Mac og Windows. Konqueror er gratis og følger med en rekke gratis Linux-distribusjoner. IE, derimot, finnes kun for Windows, og vil innebære en lisenskostnad dersom man skal teste denne nettleseren.

Det finnes dessverre ingen annen mulighet for å teste IE enn å gjøre dette under Windows. Det vil si at du som arbeider på Mac eller Linux må ha tilgang til en Windows-installasjon. Hos oss har vi valgt å sette opp en egen testmaskin til dette formålet. Testmaskinen kobler vi oss til med fjerntilkobling (VPN). På testmaskinen har vi installert IE 6 og IE 7, noe som fungerer veldig bra. Vi har ikke funnet noen problemer med parallellkjøring av disse to nettleserne. I tillegg har vi installert Safari, slik at Linux-utviklere har tilgang til å teste denne nettleseren.

Ved å sette opp et testmiljø som dette reduserer man lisenskostnadene i bedriften, ettersom man slipper å ha installert Windows på flere maskiner. Vi gjør tilsvarende med Linux, men det spiller ingen rolle, da det ikke er involvert noen lisenskostnader for å kjøre Linux.

Hvordan tester du når du utvikler for web?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt