Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvordan teste nettlesere på andre plattformer

23.07.07

En av de største utfordringene webutviklere står overfor er testing i nettlesere på andre plattformer enn den man utvikler på. For meg som bruker Mac er testing i Internet Explorer (IE) en utfordring, ettersom jeg ikke har Windows på min maskin.

I testfasen tester vi det vi kaller 3 x 3, et begrep jeg selv har funnet på. 3 x 3 innebærer testing av tre nettleser på tre plattformer:

 • Windows: IE, Firefox, Opera
 • Linux: Firefox, Opera, Konqueror
 • Mac: Firefox, Opera, Safari

Når man tester 3 x 3 oppstår det én utfordring, nemlig å teste IE hvis man utvikler på andre plattformer enn Windows. Alle andre nettlesere lar seg teste uten kostnader eller problemer. Firefox er gratis og finnes for alle plattformer, Opera er gratis og finnes for alle plattformer, og Safari finnes for Mac og Windows. Konqueror er gratis og følger med en rekke gratis Linux-distribusjoner. IE, derimot, finnes kun for Windows, og vil innebære en lisenskostnad dersom man skal teste denne nettleseren.

Det finnes dessverre ingen annen mulighet for å teste IE enn å gjøre dette under Windows. Det vil si at du som arbeider på Mac eller Linux må ha tilgang til en Windows-installasjon. Hos oss har vi valgt å sette opp en egen testmaskin til dette formålet. Testmaskinen kobler vi oss til med fjerntilkobling (VPN). På testmaskinen har vi installert IE 6 og IE 7, noe som fungerer veldig bra. Vi har ikke funnet noen problemer med parallellkjøring av disse to nettleserne. I tillegg har vi installert Safari, slik at Linux-utviklere har tilgang til å teste denne nettleseren.

Ved å sette opp et testmiljø som dette reduserer man lisenskostnadene i bedriften, ettersom man slipper å ha installert Windows på flere maskiner. Vi gjør tilsvarende med Linux, men det spiller ingen rolle, da det ikke er involvert noen lisenskostnader for å kjøre Linux.

Hvordan tester du når du utvikler for web?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt