Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvordan teste nettlesere på andre plattformer

23.07.07

En av de største utfordringene webutviklere står overfor er testing i nettlesere på andre plattformer enn den man utvikler på. For meg som bruker Mac er testing i Internet Explorer (IE) en utfordring, ettersom jeg ikke har Windows på min maskin.

I testfasen tester vi det vi kaller 3 x 3, et begrep jeg selv har funnet på. 3 x 3 innebærer testing av tre nettleser på tre plattformer:

  • Windows: IE, Firefox, Opera
  • Linux: Firefox, Opera, Konqueror
  • Mac: Firefox, Opera, Safari

Når man tester 3 x 3 oppstår det én utfordring, nemlig å teste IE hvis man utvikler på andre plattformer enn Windows. Alle andre nettlesere lar seg teste uten kostnader eller problemer. Firefox er gratis og finnes for alle plattformer, Opera er gratis og finnes for alle plattformer, og Safari finnes for Mac og Windows. Konqueror er gratis og følger med en rekke gratis Linux-distribusjoner. IE, derimot, finnes kun for Windows, og vil innebære en lisenskostnad dersom man skal teste denne nettleseren.

Det finnes dessverre ingen annen mulighet for å teste IE enn å gjøre dette under Windows. Det vil si at du som arbeider på Mac eller Linux må ha tilgang til en Windows-installasjon. Hos oss har vi valgt å sette opp en egen testmaskin til dette formålet. Testmaskinen kobler vi oss til med fjerntilkobling (VPN). På testmaskinen har vi installert IE 6 og IE 7, noe som fungerer veldig bra. Vi har ikke funnet noen problemer med parallellkjøring av disse to nettleserne. I tillegg har vi installert Safari, slik at Linux-utviklere har tilgang til å teste denne nettleseren.

Ved å sette opp et testmiljø som dette reduserer man lisenskostnadene i bedriften, ettersom man slipper å ha installert Windows på flere maskiner. Vi gjør tilsvarende med Linux, men det spiller ingen rolle, da det ikke er involvert noen lisenskostnader for å kjøre Linux.

Hvordan tester du når du utvikler for web?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Linux WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler