Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva nå, Prioritet?

25.07.07

I posten «Juksing med SEO: Hvorfor skadefryd?» har Martin Gjesdal noen fine og gode betraktninger på utestengelsen av Prioritet fra Google. Som tittelen avslører, lurer han på hvorfor resten av bransjen ser på utestengelsen med skadefryd. Her er mine betraktninger om saken.

Personlig er jeg ikke skadefro over utestengelsen. Det er trist at det fortsatt finnes aktører i markedet som ikke overholder de retningslinjer vi leverandører må forholde oss til, og som således bidrar til å skape et negativt inntrykk av bransjen. Det er de siste dagers skriverier i Dagens Næringsliv og Nettavisen gode eksempler på. Videre er det trist at det går ut over mange mennesker og bedrifter som er involvert i denne saken. Prioritet ligger etter all sannsynlighet an til å tape alle sine kunder, med potensielle søksmål og erstatningskrav i kjølvannet, i tillegg til påfølgende nedbemanning. Ikke minst er det trist for kundene, som har brukt tid og penger på et produkt som ikke samsvarer med verken forventninger, etiske retningslinjer for bransjen eller beløpet de har betalt for tjenesten.

Det er trist at dette skjer, men det er nødvendig. Det er nødvendig for å skape tillit til bransjen, både i form av riktige resultater i søkemotorene, i tillegg til at kundene skal kunne stole på at de får en tjeneste som er verdt pengene de bruker.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt