Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tag-skyer

26.07.07

Har du kikket innom en del weblogger på nettet, har du garantert kommet over begrepet “tag-sky” eller “tag cloud” på nynorsk. En tag-sky er en vektet liste av ord som skal gi en visuell fremstilling av hvilke ord, altså tagger, som er mest brukt på et nettsted. En tag-sky kan eksempelvis se ut som følger:

Tag-sky

Grafikk fra Wikipedia

Jeg kan like gjerne gå hardt ut med en gang, og annonsere at tag-skyer er et fenomen jeg ikke er tilhenger av. Det er vanskelig å spå, især om fremtiden, men jeg tør våge påstå at tag-skyer blir en døgnflue. Årsaken er at tag-skyer er for ustrukturerte og visuelt uoversiktlige til at brukerne skal kunne foreta en strukturert gjennomgang av hvilke emner (tagger) som er tilgjengelige. I stedet for å kunne lese seg ovenfra og ned risikerer brukeren å overse vesentlige emner i innholdet.

Hva synes du? Er tag-skyer verdig et liv på nettet?

WWW

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler