Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvordan bruke dine Microsoft Virtual PC 2007-maskiner på Mac

01.08.07

Da jeg var Windows-bruker var jeg også flittig bruker av Microsoft Virtual PC 2007. Dette resulterte i en stor mengde virtuelle maskiner generert av denne applikasjonen. Disse maskinene har jeg tatt vare på og inneholder diverse Linux-distribusjoner.

I løpet av mine første seks måneder som Mac-bruker har jeg lurt litt på hvordan jeg skal kunne bruke mine Microsoft Virtual PC 2007-maskiner på Mac, ettersom Microsoft Virtual PC 2007 ikke finnes for Mac. Det er kun Microsoft Virtual PC 2004 som finnes for Mac, og denne versjonen håndterer dessverre ikke 2007-maskiner. Løsningen er så skammelig enkel at jeg burde ha funnet det ut for lenge siden: Parallels.

Parallels er en virtualiseringsapplikasjon for Mac, på samme linje som Microsoft Virtual PC 2007 er for Windows. Parallels som applikasjon er ikke ny for meg, men det er altså funksjonaliteten for å konvertere Microsoft Virtual PC 2007-maskiner jeg ikke var klar over. Parallels inneholder en fiffig applikasjon ved navn Transporter, som følger med når du installerer Parallels. Følgende er å lese om Transporter:

Now you can convert VMware Workstation/Server and Virtual PC virtual hard disks to a Parallels virtual machine […]

Herlig! Nå gjenstår kun konvertering av flerfoldige gigabytes fra Microsoft Virtual PC 2007 til Parallels. Jeg trodde dette skulle ta grisemye tid, men til min store overraskelse tar det kun omtrent 10 minutter å konvertere en maskin på 5 GB.

Stor takk til Dag Øien for tips!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler