Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Prioritet snakker ut

02.08.07

Etter at Prioritet ble stengt ute fra Google, har det vært stille. Både kunder og andre aktører i bransjen har ventet på en uttalelse fra Prioritet i forbindelse med saken som har vakt stor oppmerksomhet i både i pressen og bransjen generelt. I dag har imidlertid Prioritet sendt ut informasjon til sine kunder, hvor de forsøker å forklare hva som har skjedd.

I et brev fra Prioritet skriver de følgende:

Prioritet Norge har i juli opplevd sanksjoner mot sitt nettsted fra søkemotorleverandøren Google. Årsaken er at det skal finnes eldre løsninger blant enkelte av våre kunder som ikke tilfredsstiller Googles nye retningslinjer.

Google opererer med retningslinjer (Webmaster Guidelines) for hva som er tillat i vår bransje. Etter at Google utstedte nye retningslinjer i juni 2007 med tilbakevirkende kraft, viser det seg at noen av de løsningene vi har levert tidligere, ikke lenger innfrir retningslinjene fra Google.

Som leverandør av tjenester og løsninger som Google mener bryter med de nye retningslinjene, er Prioritet.no midlertidig utelatt fra deres indeks inntil vi har ryddet opp i de forholdene det gjelder. Dette er vi lei oss for. Google har imidlertid signalisert at vår utestengelse ikke vil få konsekvenser for tidligere og eksisterende kunder som benytter våre løsninger.

Vi har i dialog med Google understreket at vi skal gjøre alt vi kan for å rydde opp, og vi er allerede i gang med å kartlegge alle de løsninger vi har levert. Alle våre ansatte er kalt hjem fra ferie og jobber nå intensivt med å skaffe oversikt og rydde opp i forholdet.

I dialogen med Google har vi fått bekreftet at det er vanlig fra selskapets side å sanksjonere overfor leverandøren på denne måten, men at Prioritet.no er tilbake på indeksen så snart alt er ajour.

De av våre kunder – eksisterende og tidligere – som berøres av de nye retningslinjene vil bli kontaktet av Prioritets medarbeidere fortløpende.

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke sitter med oversikt over nettsider der våre kunder har gjort egne tilpasninger. De av våre kunder som har lagt til egne elementer for søkemotoroptimalisering etter at vi leverte løsningen, og som er i tvil om endringene er i strid med nye regler, bes ta kontakt med Prioritet.

Prioritet er lei for den negative oppmerksomheten vi, og indirekte noen av våre kunder, er blitt utsatt for. Men vi håper at det går raskt å rydde opp, og vi lover at vi skal gjøre alt vi kan for å unngå en tilsvarende situasjon i fremtiden. Det vil også i fremtiden komme nye retningslinjer fra Google. Vi etablerer nå rutiner som skal sørge for at vi er raskere på ballen med varsling neste gang det skjer.

Personlig har jeg ikke gått igjennom alle løsningene Prioritet har levert til sine kunder, men ingen av løsningene jeg har sett har vært i tråd med Googles Webmaster Guidelines, verken eksisterende eller eldre versjoner. Prioritet har levert løsninger som er tiltenkt søkemotorer og ikke brukere. Dette går klart frem av videoen som er tilgjengelig på Webkommunikasjon, og står for meg fortsatt som et uomtvistelig faktum. Webkommunikasjon har også dokumentert skjult tekst på kundesider. Et eksempel på hvordan skjult tekst fungerer er tilgjengelig hos Webkommunikasjon. Denne praksisen har aldri vært tillatt av Google, verken i tidligere versjoner av Webmaster Guidelines eller nåværende.

Hva som blir resultatet av Prioritets ryddesjau skal bli spennende å se. De er i hvert fall klar over at alt de foretar seg vil bli studert grundig, både av kunder og andre bransjeaktører. Jeg vil for ordens skyld legge til at jeg håper Prioritet klarer å rydde opp og redde sitt skakkjørte rykte. Ingen er tjent med den usikkerhet som har vært sådd med Prioritets løsninger.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt