Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Seriøs søkemotoroptimalisering

16.08.07

Klokken 12 i dag samlet 15-20 aktører fra webbransjen seg hos Tarantell i Oslo. Representantene kom fra de største søkemotoroptimaliseringsselskapene, leverandører av publiseringsløsninger og webredaktører. Hensikten var å initiere det første møtet for å sammen kunne utarbeide en felles plattform for hvordan vi mener søkemotoroptimalisering skal utføres. Ved å kunne utarbeide en slik plattform ønsker vi å oppnå følgende:

 • Røyke ut useriøse aktører fra bransjen.
 • Skape tillit og troverdighet til bransjen blant våre kunder.
 • Utarbeide en kvalitetsstandard for hva vi anser som aksepterte og ikke-aksepterte teknikker, både i form av sjekklister, argumenter og kontraktsmaler.
 • Informere kunder om hva søkemotoroptimalisering er og hva de betaler for.

Dette gjør vi selvfølgelig ikke for å tjene på det selv, men fordi vi også er en del av bransjen, og ønsker således ikke at enkeltaktører skal ødelegge ryktet til en hel bransje. Det er rom for alle, men det er ikke rom for juks og påfølgende avsløringer. Sammenlign det gjerne med dopingavsløringene i Tour de France, hvor avsløringer av enkeltryttere ikke bare ødelegger for hele laget, men også for hele sykkelsporten.

Foreløpig er lite klart, men det ble nedsatt en del punkter for hva vi ønsker å ha fokus på i videre møter, samt hva vi ønsker at dette skal resultere i. Hensikten er å presentere initiativet på Webdagene 2007.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt