Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Sannheter og usannheter i Prioritet-saken

20.08.07

I kjølvannet av Prioritet-saken går det selvfølgelig svært mange rykter. I denne posten tar jeg tak i de ryktene jeg har kommet over, og gir en status på hver sak.

SEO Spam Cops er ute etter å ta kunder fra Prioritet

SEO Spam Cops er ikke ute etter å ta kunder fra Prioritet! Det kun en av de seks medlemmene i SEO Spam Cops som arbeider med søkemotoroptimalisering i sitt daglige yrke. Resten arbeider med web innen helt andre områder. Hadde det vært slik at SEO Spam Cops hadde gjort dette arbeidet for å mele sin egen kake, hadde jeg vært helt enig i at dette både hadde vært en useriøs, lite heldig og kortsiktig strategi. Det er imidlertid ikke tilfelle. SEO Spam Cops gjør dette arbeidet for å forhindre useriøse aktører i å skape mistillit til webbransjen blant kundene.

SEO Spam Cops er ute etter å svartmale Prioritet

Dette er et rykte fullstendig uten ryggdekning. Det finnes ingen rasjonelle argumenter som kan underbygge en slik påstand. Ingen er ute etter å svartmale Prioritet, det klarer de utmerket på egenhånd. Prioritet var selvfølgelig invitert til møtet om seriøs søkemotoroptimalisering i forrige uke og hadde gitt beskjed om at de ville delta. De møtte imidlertid ikke opp, så får det være opp til den enkelte å vurdere hva dette signaliserer.

SEO Spam Cops gjør dette utelukkende for PR

Det er flere årsaker til at dette arbeidet er nødvendig. Flere av Prioritets kunder også står på kundelistene til flere av deltakerne i SEO Spam Cops. Når Prioritet leverer en løsning som ikke er akseptert av Google, står våre kunder i fare for å bli utestengt. I verste fall risikerer våre kunder kroken på døra og blir en kunde mindre for oss. I tillegg kommer brukeraspektet. Å levere innhold som utelukkende er laget for søkemotorer og ikke brukere er ikke i nærheten av å være akseptert praksis, og er etter min mening å holde brukerne for narr ved å lokke de til seg med uriktig innhold. Ikke minst er det viktig for å skape tillit og trygghet i markedet om hva vår bransje bedriver.

I tillegg gjør vi dette arbeidet fordi vi alle ser web som et svært viktig kommunikasjonsmedium som ikke må misbrukes eller undergraves på noen måte, da det kun vil svekke troverdigheten til nettet som medium. Vår inntekt avhenger av den troverdighet vi leverer i form av webløsninger og vi kan ikke akseptere at nettet forsøples med juks og ulovlige teknikker. Dette bør interessere flere enn kun SEO Spam Cops.

SEO Spam Cops kastet Prioritet ut av Google

Prioritet er utestengt fra Google. Når dette gjøres, er det Google som foretar nødvendige undersøkelser før en eventuell utestengelse. De baserer seg altså ikke på eventuelle eksterne vurderinger, annet enn tipset de mottar. Hvis ikke vil det være enkelt for søkemotoroptimaliseringsbedrifter å innrapportere hverandre, fabrikere falske bevis, osv. Når Google utestenger Prioritet er det således ingen diskusjon om hvorvidt Prioritet har brutt Googles retningslinjer.

Når det gjelder Prioritets metoder, tør jeg igjen påstå at når Google går til det skritt å stenge de ute fra indeksen, så er det fordi Prioritet har levert løsninger som er i strid med Googles retningslinjer. Prioritet har således ikke holdt seg på den riktige siden av streken. Det er også min personlige mening, etter å ha kikket på løsningen Prioritet har installert hos kunder av meg.

Prioritet er snart tilbake i Googles indeks

Det er det ingen andre enn Google som vet. Google informerer ikke om hva de gjør i sin indeks, verken hva gjelder inkludering eller ekskludering.

Ingen av Prioritets kunder vil bli tatt ut av Googles indeks

Det er det ingen andre enn Google som vet. Google spør ikke, de bare gjennomfører uten å informere.

Søkemotoroptimalisering er et komplekst fag, det er fort å gjøre feil

Det virker som om det er opplest og vedtatt at søkemotoroptimalisering er «next thing to rocket science». Jeg eier nettstedet Søkemotoroptimalisering som rangerer først i søkeresultatene ved søk etter «søkemotoroptimalisering». Hvis noen lurer på hvorfor, står svaret beskrevet på nettstedets forside. Verre er det ikke, men hvis noen ønsker litt mer å henge fingrene i, kan jeg anbefale min artikkel Fire steg til et søkemotoroptimalisert nettsted.

Søkemotoroptimalisering handler om å prøve ut nye ting

Søkemotoroptimaliseringsbransjen handler ikke om å prøve nye ting. Hensikten er ikke å være så kreativ at man mister fokus på hva man bedriver, nemlig å lage gode nettsteder med godt innhold. Lager man gode nettsteder kommer resultatene raskt av seg selv, uten at man trenger å jukse.

Jeg vil for ordens skyld gjøre oppmerksom på at jeg er medlem av SEO Spam Cops, men har ikke vært involvert i Prioritet-saken annet enn at jeg skriver om den.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler