Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Microsoft kjøper valgflesk i OOXML-striden

29.08.07

I digi.no kan man i dag artikkelen «Presset av brevkampanje i OOXML-strid» lese om hvordan 37 kunder og partnere av Microsoft har sendt inn identiske støttebrev for OOXML.

Jeg besitter et dokument på 59 sider som inneholder innspill fra forskjellige aktører i IT-bransjen. Det jeg imidlertid fant svært spesielt, og ikke minst interessant, var at alle brevene som støtter ISO-sertifisering av OOXML er helt identiske. Som det fremgår i artikkelen på digi.no har til og med enkelte innsendere glemt å endre firmanavn, navn og dato i dokumentmalen de åpenbart har mottatt fra Microsoft.

Som tidligere Microsoft-partner kan jeg med stor sikkerhet si at aktører som har sendt inn denne brevmalen ikke har historikk innen standardisering. At de plutselig skulle finne på å sette standardisering på sin agenda nå, finner jeg ikke troverdig.

Igjen, dette er en klar indikasjon på hvordan Microsoft kjøper seg makt. I min verden kalles dette korrupsjon, og her i landet er korrupsjon ulovlig. Jeg siterer fra Wikipedia:

Korrupsjon skjer når en person i en betrodd stilling eller verv, privat eller offentlig, setter ansvaret og forpliktelsene som er knyttet til stillingen eller vervet til side og misbruker makten som ligger i stillingen eller vervet, og ved dette oppnår enten en privat fordel eller belønning, eller urettmessig tilstreber en fordel til egen organisasjon eller firma. Dette er definisjonen på korrupsjon fastsatt av Næringslivets Hovedorganisasjon i Norge.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Programvare Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler