Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

OOXML har ingen implementering

29.08.07

I digi.no kan man i ettermiddag lese artikkelen «Brukerne foretrekker Open XML framfor ODF». Det er åpenbart at striden nå tilspisser seg, men Microsoft er ikke de eneste som er kapable til å føre en hard kamp. Jeg skal imidlertid forsøke å holde meg unna ufine metoder, slik Microsoft å gjør med den omtalte artikkelen.

OOXML er ikke implementert i en eneste applikasjon! Er det klart, tydelig og forståelig formidlet?

I møtet med SN/K185 hos Standard Norge listet Shazhad Rana opp en rekke applikasjoner som han hevdet produserte OOXML. Microsoft Office 2007 var ikke blant applikasjonene som han listet opp. Jeg har imidlertid klare indikasjoner på at OOXML ikke er implementert i en eneste applikasjon og har bedt om håndfast bevis.

Det fungerer nemlig ikke slik at det er motstandere av OOXML som sitter på bevisbyrden når vi hevder at OOXML ikke har en eneste implementering. Bevisbyrden ligger hos Microsoft. Hvordan skal jeg kunne bevise noe som ikke eksisterer? Når Microsoft hevder at det eksisterer må det være svært enkelt for dem å bevise det, og bevisbyrden ligger hos dem.

For ordens skyld vil jeg påpeke at det mange tror er OOXML i virkeligheten er en variant som går under betegnelsen MSOOXML. Eventuelle likheter stopper også ved navnelikheten. Forskjellene er så markante at MSOOXML ikke kan sies å være annet enn en halvveisimplementering foretatt av Microsoft i et halvhjertet forsøk på å oppfylle sin egen foreslåtte standard.

Så, hvordan kan brukerne foretrekke noe som ikke eksisterer? Microsoft er ute og vifter med keiserens nye klær!

Jeg kommer tilbake med mer utfyllende informasjon i løpet av kort tid.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Programvare Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler