Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

OOXML har ingen implementering

29.08.07

I digi.no kan man i ettermiddag lese artikkelen «Brukerne foretrekker Open XML framfor ODF». Det er åpenbart at striden nå tilspisser seg, men Microsoft er ikke de eneste som er kapable til å føre en hard kamp. Jeg skal imidlertid forsøke å holde meg unna ufine metoder, slik Microsoft å gjør med den omtalte artikkelen.

OOXML er ikke implementert i en eneste applikasjon! Er det klart, tydelig og forståelig formidlet?

I møtet med SN/K185 hos Standard Norge listet Shazhad Rana opp en rekke applikasjoner som han hevdet produserte OOXML. Microsoft Office 2007 var ikke blant applikasjonene som han listet opp. Jeg har imidlertid klare indikasjoner på at OOXML ikke er implementert i en eneste applikasjon og har bedt om håndfast bevis.

Det fungerer nemlig ikke slik at det er motstandere av OOXML som sitter på bevisbyrden når vi hevder at OOXML ikke har en eneste implementering. Bevisbyrden ligger hos Microsoft. Hvordan skal jeg kunne bevise noe som ikke eksisterer? Når Microsoft hevder at det eksisterer må det være svært enkelt for dem å bevise det, og bevisbyrden ligger hos dem.

For ordens skyld vil jeg påpeke at det mange tror er OOXML i virkeligheten er en variant som går under betegnelsen MSOOXML. Eventuelle likheter stopper også ved navnelikheten. Forskjellene er så markante at MSOOXML ikke kan sies å være annet enn en halvveisimplementering foretatt av Microsoft i et halvhjertet forsøk på å oppfylle sin egen foreslåtte standard.

Så, hvordan kan brukerne foretrekke noe som ikke eksisterer? Microsoft er ute og vifter med keiserens nye klær!

Jeg kommer tilbake med mer utfyllende informasjon i løpet av kort tid.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt