Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norge stemmer nei til OOXML

31.08.07

Det er en gledens dag for alle oss som har vært involvert i arbeidet for å forhindre ISO-sertifisering av OOXML. Standard Norge har i dag bestemt å stemme «Nei, med kommentarer». Tekstmeldinger og e-post renner inn og telefoner har kommet fra presse og andre instanser for å gratulere med resultatet. Jeg takker for all hyggelig tilbakemelding og krysser nå fingrene for at vi har gjort nok forskjell til at OOXML ikke får nok flertall i ISO.

I mellomtiden henviser jeg til Standard Norges pressemelding. Jeg gjør oppmerksom på at pressmeldingen er noe misvisende med overskriften «Standard Norge gir et betinget ja til OOXML ISO/DIS 29500» og siterer den vesentlige delen:

Med bakgrunn i dette, og i overenstemmelse med ISOs direktiver om hvordan et betinget ja skal uttrykkes, må Norge gi stemmen “nei med kommentarer og forslag til endringer”.

Jeg benytter samtidig anledningen til å takke alle for den fantastiske innsatsen. Jeg skal også skrive noen oppfølgende artikler i etterkant av denne saken. Følg med videre.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler