Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Adobe Photoshop Lightroom

03.09.07

Adobe Photoshop Lightroom

Samtidig med Photoshop kjøpte jeg også en lisens på Adobe Photoshop Lightroom. Ettersom Lightroom ikke er like kjent som Photoshop, har jeg fritt oversatt Adobes beskrivelse av Lightroom:

Adobe Photoshop Lightroom er den profesjonelle fotografs essensielle verktøykasse som tilbyr en enkel applikasjon for håndtering, justering og presentasjon av store mengder digitale fotogfrafier, slik at du kan tilbringe mindre tid foran skjermen og mer bak kameraet.

Skulle jeg skrevet noen ord om Lightroom på egenhånd ville jeg sagt at Lightroom er en applikasjon som strømlinjeformer etterarbeidet med bildene jeg tar. Lightroom tar hånd om import av bilder fra kameraet, lagring av alle bilder i arkivet, justering og presentasjon på skjerm, nett og utskrift. Lightroom tilbyr enkle men kraftige verktøy for justering av farger, lys, kontraster, beskjæring og andre vanlige verktøy for etterbehandling av bilder. For de mer krevende funksjonene, som for eksempel avansert flekkfjerning og utglatting av hud, må du imidlertid benytte Photoshop.

Jeg har ikke fått riktig taket på hele arbeidsprosessen enda, men leser noen bøker for best å kunne forstå hvordan jeg utnytter den kraftige kombinasjonen av Photoshop og Lightroom. Der Photoshop har kraftige verktøy for billedbehandling, har Lightroom kraftige funksjoner for å effektivisere hele arbeidsprosessen fra et bilde er tatt til det presenteres publikum.

Hvis du har noen tips om hvordan din arbeidsflyt fungerer, er du mer enn gjerne velkommen til å legge igjen en kommentar! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Foto Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler