Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Adobe Photoshop Lightroom

03.09.07

Adobe Photoshop Lightroom

Samtidig med Photoshop kjøpte jeg også en lisens på Adobe Photoshop Lightroom. Ettersom Lightroom ikke er like kjent som Photoshop, har jeg fritt oversatt Adobes beskrivelse av Lightroom:

Adobe Photoshop Lightroom er den profesjonelle fotografs essensielle verktøykasse som tilbyr en enkel applikasjon for håndtering, justering og presentasjon av store mengder digitale fotogfrafier, slik at du kan tilbringe mindre tid foran skjermen og mer bak kameraet.

Skulle jeg skrevet noen ord om Lightroom på egenhånd ville jeg sagt at Lightroom er en applikasjon som strømlinjeformer etterarbeidet med bildene jeg tar. Lightroom tar hånd om import av bilder fra kameraet, lagring av alle bilder i arkivet, justering og presentasjon på skjerm, nett og utskrift. Lightroom tilbyr enkle men kraftige verktøy for justering av farger, lys, kontraster, beskjæring og andre vanlige verktøy for etterbehandling av bilder. For de mer krevende funksjonene, som for eksempel avansert flekkfjerning og utglatting av hud, må du imidlertid benytte Photoshop.

Jeg har ikke fått riktig taket på hele arbeidsprosessen enda, men leser noen bøker for best å kunne forstå hvordan jeg utnytter den kraftige kombinasjonen av Photoshop og Lightroom. Der Photoshop har kraftige verktøy for billedbehandling, har Lightroom kraftige funksjoner for å effektivisere hele arbeidsprosessen fra et bilde er tatt til det presenteres publikum.

Hvis du har noen tips om hvordan din arbeidsflyt fungerer, er du mer enn gjerne velkommen til å legge igjen en kommentar! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt