Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva skjer, Digi?

19.09.07

Jeg har vært fast leser av Digi.no i mange år. Imidlertid synes jeg kvaliteten på artiklene har gått jevnt nedover, spesielt det siste året. Fra å være en etterrettelig nyhetskilde finner jeg flere og flere artikler med så grove feil eller mangler at jeg de siste ukene har vurdert å slutte å lese Digi. Jeg mistenker at det kan være en sammenheng med at jeg selv opparbeider meg mer erfaring og innsikt i bransjen som Digi dekker.

Det er lenge siden jeg sluttet å lese ITavisen, og de få gangene jeg tilfeldigvis dumper innom er det ingenting som tilsier at jeg bør begynne å lese den igjen. En fellesnevner for mange nettaviser er muligheten for å legge igjen kommentarer til artiklene, en funksjon jeg alltid har irritert meg over, og som både bidrar til å understreke et allerede dårlig innhold, i tillegg til å la hvem som helst legge igjen feilaktige påstander.

Jeg savner en nettavis som fokuserer på få, gode artikler fremfor en lang rekke masseproduserte artikler som er direkte avskrift fra NTB. De som leser A List Apart vil garantert gi meg medhold i at artiklene som publiseres på A List Apart er av høy kvalitet, går skikkelig i dybden og er etterrettelig i innholdet. A List Apart er et slags nettbasert magasin som utgis i nummer. Dette foregår ved at det ved hvert nye nummer publiseres en håndfull artikler samtidig.

Min frustrasjon dreier seg i all hovedsak omkring det faktum at vi ikke har en god, etterrettelig og troverdig nettavis som makter å stille kritiske spørsmålstegn ved temaene som omtales i artiklene. Enten har man interesser i det som omtales, for eksempel slik det IDG-nettverket har i Microsofts sponsorpenger, eller man har ikke tilstrekkelig vilje til å sette seg godt nok inn i temaet man skriver om. Kompetanse bør ikke være et problem. Hvem som helst kan sette seg inn i en kompleks problemstilling bare man har motivasjonen til å gjøre det.

Jeg lar dette stå som en åpen utfordring til alle nettaviser som måtte føle seg kallet.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt