Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Sammendrag av Webdagene 2007

25.09.07

Webdagene 2007

Webdagene 2007 er over og jeg vil kalle arrangementet en suksess. Aller først vil jeg rose menneskene i NetLife Research og .IXD for et svært vellykket arrangement. Ikke bare finner de foredrag som treffer mine interesser og behov, men arrangementet gjennomføres også på en svært profesjonell og smertefri måte. Den eneste kritikken jeg kan finne er at det blir i overkant mye kundespesifikke eksempler knyttet til én kunde som her skal forbli anonym.

Å legge Webdagene til Soria Moria tror jeg er smart. Det er et pent og representativt sted, det har fin utsikt, det er nær Oslo, men samtidig ikke så nær at folk finner på å dra på byen for å ta seg en øl eller ti. Allikevel var det enkelte som var noe reduserte fredag morgen. Jeg trenger vel ikke nevne navn, Roar?

Ellers var det svært hyggelig å treffe mennesker jeg kun kjenner navnene på, men aldri har møtt. Jeg nevner blant annet Martin Gjesdal, Lasse Marøen, Jan Tore Ynnesdal og Hans Petter Fosseng. Hei til dere og takk for hyggelig samvær.

En ting jeg fant noe spesielt, men svært hyggelig, var at mange mennesker kom bort til meg og fortalte meg at de leser det jeg skriver her på bekkelund.net. Spesielt overrasket og noe satt ut ble jeg da Roar Eriksen under sitt foredrag pekte på meg og fremholdt meg som en av de beste webloggene han leser. Jeg er ikke spesielt god til å ta i mot ros, men tusen takk, Roar!

Det har for meg vært to dager med stort faglig utbytte. Jeg har ingen planer om å gi en detaljert gjennomgang av alle foredragene, men det er mulig jeg synser litt rundt noen av emnene. Eksempelvis grubler jeg på min egen modell som binder alle metodene, teknikkene og prosessene sammen til en helhetlig metodikk som kan benyttes i alle webprosjekter. Jeg har for så vidt grublet på dette lenge med modellen jeg kaller «Stratify». Det er altså ikke snakk om enda noe nytt, kun en måte å bringe alle elementene inn i et prosjekt på.

Jeg tok også noen bilder som jeg skal få publisert i nær fremtid.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt