Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Sammendrag av Webdagene 2007

25.09.07

Webdagene 2007

Webdagene 2007 er over og jeg vil kalle arrangementet en suksess. Aller først vil jeg rose menneskene i NetLife Research og .IXD for et svært vellykket arrangement. Ikke bare finner de foredrag som treffer mine interesser og behov, men arrangementet gjennomføres også på en svært profesjonell og smertefri måte. Den eneste kritikken jeg kan finne er at det blir i overkant mye kundespesifikke eksempler knyttet til én kunde som her skal forbli anonym.

Å legge Webdagene til Soria Moria tror jeg er smart. Det er et pent og representativt sted, det har fin utsikt, det er nær Oslo, men samtidig ikke så nær at folk finner på å dra på byen for å ta seg en øl eller ti. Allikevel var det enkelte som var noe reduserte fredag morgen. Jeg trenger vel ikke nevne navn, Roar?

Ellers var det svært hyggelig å treffe mennesker jeg kun kjenner navnene på, men aldri har møtt. Jeg nevner blant annet Martin Gjesdal, Lasse Marøen, Jan Tore Ynnesdal og Hans Petter Fosseng. Hei til dere og takk for hyggelig samvær.

En ting jeg fant noe spesielt, men svært hyggelig, var at mange mennesker kom bort til meg og fortalte meg at de leser det jeg skriver her på bekkelund.net. Spesielt overrasket og noe satt ut ble jeg da Roar Eriksen under sitt foredrag pekte på meg og fremholdt meg som en av de beste webloggene han leser. Jeg er ikke spesielt god til å ta i mot ros, men tusen takk, Roar!

Det har for meg vært to dager med stort faglig utbytte. Jeg har ingen planer om å gi en detaljert gjennomgang av alle foredragene, men det er mulig jeg synser litt rundt noen av emnene. Eksempelvis grubler jeg på min egen modell som binder alle metodene, teknikkene og prosessene sammen til en helhetlig metodikk som kan benyttes i alle webprosjekter. Jeg har for så vidt grublet på dette lenge med modellen jeg kaller «Stratify». Det er altså ikke snakk om enda noe nytt, kun en måte å bringe alle elementene inn i et prosjekt på.

Jeg tok også noen bilder som jeg skal få publisert i nær fremtid.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt