Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Sammendrag av Webdagene 2007

25.09.07

Webdagene 2007

Webdagene 2007 er over og jeg vil kalle arrangementet en suksess. Aller først vil jeg rose menneskene i NetLife Research og .IXD for et svært vellykket arrangement. Ikke bare finner de foredrag som treffer mine interesser og behov, men arrangementet gjennomføres også på en svært profesjonell og smertefri måte. Den eneste kritikken jeg kan finne er at det blir i overkant mye kundespesifikke eksempler knyttet til én kunde som her skal forbli anonym.

Å legge Webdagene til Soria Moria tror jeg er smart. Det er et pent og representativt sted, det har fin utsikt, det er nær Oslo, men samtidig ikke så nær at folk finner på å dra på byen for å ta seg en øl eller ti. Allikevel var det enkelte som var noe reduserte fredag morgen. Jeg trenger vel ikke nevne navn, Roar?

Ellers var det svært hyggelig å treffe mennesker jeg kun kjenner navnene på, men aldri har møtt. Jeg nevner blant annet Martin Gjesdal, Lasse Marøen, Jan Tore Ynnesdal og Hans Petter Fosseng. Hei til dere og takk for hyggelig samvær.

En ting jeg fant noe spesielt, men svært hyggelig, var at mange mennesker kom bort til meg og fortalte meg at de leser det jeg skriver her på bekkelund.net. Spesielt overrasket og noe satt ut ble jeg da Roar Eriksen under sitt foredrag pekte på meg og fremholdt meg som en av de beste webloggene han leser. Jeg er ikke spesielt god til å ta i mot ros, men tusen takk, Roar!

Det har for meg vært to dager med stort faglig utbytte. Jeg har ingen planer om å gi en detaljert gjennomgang av alle foredragene, men det er mulig jeg synser litt rundt noen av emnene. Eksempelvis grubler jeg på min egen modell som binder alle metodene, teknikkene og prosessene sammen til en helhetlig metodikk som kan benyttes i alle webprosjekter. Jeg har for så vidt grublet på dette lenge med modellen jeg kaller «Stratify». Det er altså ikke snakk om enda noe nytt, kun en måte å bringe alle elementene inn i et prosjekt på.

Jeg tok også noen bilder som jeg skal få publisert i nær fremtid.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt