Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Facebook vs. LinkedIn

01.10.07

LinkedIn

I skrivende stund har jeg vært Facebook-bruker i et halvt år og LinkedIn-bruker i snart to. Facebook og LinkedIn er riktignok ikke i konkurranse med hverandre, men utfører allikevel en del av de samme funksjonene. Både Facebook og LinkedIn har til hensikt å kartlegge ditt personlige nettverk. Spørsmålet er om du skal velge Facebook eller LinkedIn? Jeg har tenkt litt på saken.

Der Facebook fokuserer på din private sfære og sentrerer hele tjenesten rundt dine private aktiviteter, har LinkedIn fokus på din profesjonelle rolle, dine relasjoner, arbeidserfaring, CV og utdannelse. Begge tjenestene er så ytterliggående i sitt fokus at det blir feil å bruke Facebook til profesjonelle relasjoner, og omvendt. Selv setter jeg en tydelig strek mellom Martin Fritidslund og Martin Bissnisslund og ser ingen grunn til å gi mine yrkesmessige relasjoner tilgang til informasjon jeg anser som privat. Riktignok publiserer jeg ikke annet enn offisiell informasjon i min Facebook-profil, men potensialet er der for å legge ut bilder, informere om hvilke aktiviteter jeg skal delta på eller hva jeg foretar meg for øyeblikket.

Der LinkedIn har en klar strategi og fokus på funksjonalitet, har Facebook mistet sin sjarm. Facebook oversvømmes av tredjepartsapplikasjoner som forsøpler profiler med uinteressant innhold. Foruten Facebooks horrible personvernstrategi er dette et av mine hovedankepunkter mot Facebook.

Sannsynligheten for at du når meg via Facebook har blitt forsvinnende liten. Jeg logger sjelden inn og har pekt all e-post fra Facebook til en spam-adresse jeg sjelden sjekker. Skal du være sikker på å nå meg er mitt kontaktskjema en sikker vinner. Dersom du er i mitt Facebook-nettverk trenger du altså ikke sende meg invitasjoner til tredjepartsapplikasjoner. Invitasjoner til fest, sammenkomster og andre forlystelser mottar jeg imidlertid gjerne.

Dermed blir jeg værende igjen med LinkedIn. Jeg har aldri parkert eller slettet min LinkedIn-profil, men har heller ikke vært særlig flink til å oppdatere den eller å legge til nye kontakter. Nå har jeg imidlertid tatt en real ryddesjau og lagt til omtrent 70 nye kontakter. LinkedIn er en seriøs tjeneste og er du i markedet for å profilere deg, kikke etter ny jobb eller nye ansatte er LinkedIn tjenesten du skal benytte.

Kanskje jeg blir din første LinkedIn-kontakt? Du kan legge meg til ditt LinkedIn-nettverk via min offisielle profil.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt