Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Facebook vs. LinkedIn

01.10.07

LinkedIn

I skrivende stund har jeg vært Facebook-bruker i et halvt år og LinkedIn-bruker i snart to. Facebook og LinkedIn er riktignok ikke i konkurranse med hverandre, men utfører allikevel en del av de samme funksjonene. Både Facebook og LinkedIn har til hensikt å kartlegge ditt personlige nettverk. Spørsmålet er om du skal velge Facebook eller LinkedIn? Jeg har tenkt litt på saken.

Der Facebook fokuserer på din private sfære og sentrerer hele tjenesten rundt dine private aktiviteter, har LinkedIn fokus på din profesjonelle rolle, dine relasjoner, arbeidserfaring, CV og utdannelse. Begge tjenestene er så ytterliggående i sitt fokus at det blir feil å bruke Facebook til profesjonelle relasjoner, og omvendt. Selv setter jeg en tydelig strek mellom Martin Fritidslund og Martin Bissnisslund og ser ingen grunn til å gi mine yrkesmessige relasjoner tilgang til informasjon jeg anser som privat. Riktignok publiserer jeg ikke annet enn offisiell informasjon i min Facebook-profil, men potensialet er der for å legge ut bilder, informere om hvilke aktiviteter jeg skal delta på eller hva jeg foretar meg for øyeblikket.

Der LinkedIn har en klar strategi og fokus på funksjonalitet, har Facebook mistet sin sjarm. Facebook oversvømmes av tredjepartsapplikasjoner som forsøpler profiler med uinteressant innhold. Foruten Facebooks horrible personvernstrategi er dette et av mine hovedankepunkter mot Facebook.

Sannsynligheten for at du når meg via Facebook har blitt forsvinnende liten. Jeg logger sjelden inn og har pekt all e-post fra Facebook til en spam-adresse jeg sjelden sjekker. Skal du være sikker på å nå meg er mitt kontaktskjema en sikker vinner. Dersom du er i mitt Facebook-nettverk trenger du altså ikke sende meg invitasjoner til tredjepartsapplikasjoner. Invitasjoner til fest, sammenkomster og andre forlystelser mottar jeg imidlertid gjerne.

Dermed blir jeg værende igjen med LinkedIn. Jeg har aldri parkert eller slettet min LinkedIn-profil, men har heller ikke vært særlig flink til å oppdatere den eller å legge til nye kontakter. Nå har jeg imidlertid tatt en real ryddesjau og lagt til omtrent 70 nye kontakter. LinkedIn er en seriøs tjeneste og er du i markedet for å profilere deg, kikke etter ny jobb eller nye ansatte er LinkedIn tjenesten du skal benytte.

Kanskje jeg blir din første LinkedIn-kontakt? Du kan legge meg til ditt LinkedIn-nettverk via min offisielle profil.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler