Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tilgjengelighet

15.10.07

Det snakkes svært mye om tilgjengelighet i IT-bransjen, og spesielt blant oss som utvikler for web. Det klassiske eksemplet går på å gjøre websider tilgjengelige for blinde og svaksynte. Dog er blinde og svaksynte kun en del av en stor gruppe mennesker som har andre behov enn det jeg har. Hos Roger Johansson kom jeg over AssistiveWare, en side med videoer som viser mennesker med helt andre behov enn hva vi normalt sett tenker på i tilgjengelighetssammenheng.

Når jeg ser slike videoer føler jeg meg plutselig veldig ydmyk overfor jobben jeg gjør. Vi i IT-bransjen har et enormt ansvar for å tilrettelegge alle løsninger for denne brukergruppen. IT er en svært sentral del i hverdagen — også for de som ikke arbeider med det. Kommunikasjon med blant annet offentlige instanser gjøres i større og større grad over nettet, og da er det vår fordømte plikt som utviklere å tilrettelegge for de som trenger det mest.

I neste utgave av Web Magasin har jeg skrevet en artikkel om webstandarder og tilgjengelighet. Den bør du få med deg, dersom du er interessert i emnet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler